O echipă istorică din Italia dispare definitiv din fotbal

O echipă istorică din Italia dispare definitiv din fotbal

O veste proastă a venit din Italia, acolo de unde în foarte scurt timp va dispărea o echipă istorică, cu multe sezoane în Serie A.

Este vorba de Catania, grupare siciliană înființată în anul de grație 1929. O echipă care a mai trecut o dată printr-un proces de faliment, în 1993. Din păcate, fosta formație a lui Nicolae Dică (2008 – 2010) a primit o decizie de excludere din fotbal, după ce un tribunal a hotărât că planul de reorganizare financiară nu este sustenabil.

Catania va fi așadar exclusă din liga a treia, numită și Serie C în Italia, acolo unde ocupa locul 11 în clasament. Tribunalul a declarat nul programul de reorganizare judiciară care urma să expire pe 19 aprilie, scrie football-italia.net.

ADVERTISING

Echipa elefanților, îmbrăcată în roș-albastru, fusese inițial declarată falimentară pe 22 decembrie 2021.

"Cu mare durere trebuie să remarc că încetarea exercițiului provizoriu în sezonul regulat provoacă un prejudiciu serios campionatului de Serie C și aceasta este o situație pe care nu mi-am dorit niciodată să o trăiesc ”, a declarat președintele Ligii italiene, Francesco Ghirelli.

Cel mai bun loc ocupat vreodată de Catania în Serie A a fost 8, în trei sezoane, 1961, 1965 și 2013. Gruparea siciliană a stat în prima ligă timp de 17 ani în total.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!