Novak Djokovic, de neoprit: Obiectivul stabilit de tenismenul sârb

Novak Djokovic, de neoprit: Obiectivul stabilit de tenismenul sârb

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, speră să câştige toate cele patru turnee de Mare Şlem în 2024, precum şi medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, pentru a se apropia de recordul absolut de titluri din tenisul profesionist, deţinut de americanul Jimmy Connors.

Într-un interviu acordat cotidianului spaniol Marca, Djokovic a dezvăluit care este principalul său obiectiv pentru 2024: „Probabil recordul pentru cel mai mare număr de titluri. Vreau să câştig cât mai multe turnee posibile şi să-l depăşesc pe Connors. Sunt tot timpul recorduri la orizont care pot fi doborâte”.

ADVERTISING

Cu 98 de trofee în palmares, Djokovic se află la 11 lungimi de Jimmy Connors (109 titluri), al cărui record îl poate doborî dacă îşi păstrează forma actuală şi în următoarele sezoane.

"Vreau, totodată, să am propriile mele realizări şi propria mea istorie, este lucrul cel mai important. Pentru a câştiga titluri mari, trebuie să menţin nivelul de intensitate, dăruire şi motivaţie", a adăugat el..

Întrebat dacă el crede în mod realist că va putea câştiga cele patru titluri de Grand Slam şi aurul la Jocurile Olimpice în 2024, când va împlini 37 de ani, pentru a realiza astfel un Golden Slam, Djokovic a răspuns: "A fost realist de crezut că pot câştiga trei din cele patru turnee de Mare Şlem anul acesta? Acum cinci ani sau chiar acum un an sau doi, nu cred că oamenii au crezut că era posibil. Mă cunosc şi ştiu că dacă mă simt bine fizic şi psihic, sunt capabil să o fac. Nu vreau să sune ca o lipsă de respect faţă de rivalii mei. Ştiu că sunt mii de jucători care luptă pentru acelaşi obiectiv, dar ştiu cine sunt şi cred în mine", a mai spus liderul clasamentului ATP.

ADVERTISING

La 36 de ani, Djokovic încheie un sezon 2023 excepţional, cu trei noi titluri de Grand Slam (Australian Open, Roland Garros şi US Open), la care se adaugă trofeul cucerit la Turneul Campionilor (al şaptelea din carieră, un record), precum şi succesele de la turneele Masters 1.000 de la Cincinnati şi Paris-Bercy.

"Nole" participă săptămâna aceasta cu echipa ţării sale la faza finală a Cupei Davis, care are loc la Malaga (Spania), iar apoi va intra într-o binemeritată vacanţă, înaintea unui sezon 2024 cu mari provocări.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇