Naomi Osaka ar putea fi exclusă de la Roland Garros

Naomi Osaka ar putea fi exclusă de la Roland Garros

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, locul 2 mondial WTA, a primit o amendă usturătoare din partea WTA și riscă chiar o excludere din cadrul turneului de Mare Șlem de la Roland Garros.

Duminică, nipona a trecut în primul tur la French Open de Patricia Țig, scor 6-4, 7-6. A oferit un scurt interviu pe teren, însă la final nu a dorit să participe la conferința de presă, așa cum de altfel a și anunțat că va boicota toate aceste evenimente cu presa de-a lungul turneului de la Paris.

Patricia Țig părăsește Roland Garros după un meci onorabil făcut în compania lui Naomi Osaka

ADVERTISING

Amenda a fost una usturătoare, 15.000 de euro, însă poate fi mai mult decât atât. Șefii celor 4 turnee de Grand Slam au emis un comunicat de presă comun în care Osaka este vădit amenințată cu excluderea:

Am sfătuit-o pe Naomi Osaka să nu continue demersul de a ignora îndatoririle față de media în timpul turneului. Riscă să fie sancționată în conformitate cu Codul de Conduită. Încălcarea repetată a regulilor va atrage sancțiuni mai dure, precum eliminarea din tur, amenzi substanțiale și chiar suspendare de la următoarele turnee de Grand Slam”, se arată în comunicatul emis de către organizatorii de la Roland Garros.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nipona a anunțat încă de acum câteva zile că nu are de gând să participe la aceste conferințe, indiferent de ce pedepse își va atrage, pentru că ea consideră că, adesea, jucătorii și jucătoarele sunt sau pot fi hârțuiți de anumiți jurnaliști sau pot fi destabilizați mental de către o întrebare sau alta.

”Am simțit de multe ori că lumea nu ia în considerare sănătatea mintală a sportivilor și acest lucru pare adevărat de fiecare dată când văd o conferință de presă sau iau parte la una. De multe ori stăm acolo și primim întrebări pe care le-am mai primit de mai multe ori sau întrebări care ne fac să ne îndoim de noi înșine și nu vreau să mă supun unor oameni care nu au încredere în mine”, puncta Osaka înainte de turneul din Hexagon.

D.A.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

CSA Steaua București a obținut promovarea în liga secundă

Petra Kvitova avansează cu mari emoții în turul II la Roland Garros, după ce a salvat o minge de meci

Prefectul Capitalei spune că maratonul vaccinării e un real succes: S-au depăşit aşteptările

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!