Miză financiară uriașă pentru România la EURO 2024. Suma pe care o va câștiga campioana Europei

Miză financiară uriașă pentru România la EURO 2024. Suma pe care o va câștiga campioana Europei

Echipa națională a României s-a calificat la EURO 2024, după o pauză de 8 ani de la ultimul turneu final european bifat, iar UEFA a recompensat FRF cu o sumă impresionantă, 9,25 milioane de euro.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu a anunțat deja că obiectivul tricolorilor este acela de a depăși faza grupelor, așa cum s-a mai întâmplat doar o singură dată, la EURO 2000. Pentru accesul în faza următoare, UEFA ne va mai recompensa cu suma de 2 milioane de euro. În plus, dacă România câștigă toate meciurile din grupă, va primi suma de 4,5 milioane de euro.

ADVERTISING

Tragerea la sorți a fazei grupelor de la Euro va avea loc sâmbăta viitoare, pe 2 decembrie, de la ora 19, la sediul Filarmonicii din Hamburg.

UEFA acordă premii în valoare totală de 371 de milioane de euro pentru Euro 2024, iar campioana va primi o sumă imensă, de 34 de milioane de euro, în situația în care va câștiga și toate cele trei meciuri din grupa sa.

Mai mult, 140 de milioane de euro este suma alocată de UEFA cluburilor pentru eliberarea jucătorilor la turneul final Euro 2024. România va fi în urna a doua la tragerea la sorți și poate avea parte de o grupă de foc cu Franța, Italia și Olanda.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!