ITIA vine cu o primă reacție după ce Novak Djokovici a refuzat un test anti-doping la Cupa Davis

ITIA vine cu o primă reacție după ce Novak Djokovici a refuzat un test anti-doping la Cupa Davis

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), același for mondial care a descoperit un test pozitiv la roxadustat în cazul Simonei Halep, deja suspendată 4 ani de către tribunalul Sports Resolution, a luat act de refuzul liderului mondial Novak Djokovici de a i se preleva probe biologice înaintea unui meci din Cupa Davis.

Joi, Novak Djokovici a refuzat să facă un test antidoping cu o oră și jumătate înainte de a juca primul său meci cu Cameron Norrie în Cupa Davis (scor 2-0 la seturi).

ADVERTISING

„Este prima dată când mi s-a întâmplat asta. Nu are sens să fac testul înainte, când voi fi acolo imediat după meci. M-au anunțat cu o oră și jumătate înainte de a începe jocul, am rutinele de dinainte de meci și nu trebuie să mă gândesc în acel moment să dau sânge sau probă de urină.”, a declarat numărul 1 mondial, după meci, la conferința de presă.

Acum, ITIA s-a sesizat și a avut o primă reacție, contrazicându-l pe sârb, în ideea că susține că în Cupa Davis, spre deosebire de turneele individuale, sunt permise controalele anti-doping atât înainte, cât și după meciuri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„În competițiile pe echipe, inclusiv Cupa Davis, jucătorii pot fi notificați că au fost selecțați pentru control chiar înaintea meciurilor. Probele pot fi oferite oricând sunt pregătiți.

Din momentul înștiințării până în cel al recoltării probei, jucătorii sunt supravegheați de un membru al echipei anti-doping”, a transmis ITIA, potrivit France24.

În principiu, Djokovici nu riscă nicio sancțiune în urma incidentului din Cupa Davis, având în vedere că jucătorii pot opta în cadrul acestei competiții să dea probele și după meciul în care ei sunt angrenați.

ADVERTISING

Amintim că Serbia a fost învinsă sâmbătă seara de Italia în semifinale, deși a condus cu 1-0, iar același Nole Djokovici a avut 5-4 și 40-0 în setul decisiv cu Jannick Sinner.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!