Ion Țiriac reacționează după ultimul interviu realizat de Simona Halep: „E ca o pedeapsă cu moartea”

Ion Țiriac reacționează după ultimul interviu realizat de Simona Halep: „E ca o pedeapsă cu moartea”

După ultimul interviu făcut de Simona Halep în legătură cu cazul de dopaj în care este implicată, Ion Țiriac, cunoscutul om de afaceri român a luat și el o poziție.

Românca de 31 de ani așteaptă acum să fie chemată la audieri la TAS, pentru apelul pe care l-a făcut în cazul pedepsei sale de 4 ani dictată de Sports Resolution. Primele chemări vor avea loc în perioada 7-9 februarie, anul viitor.

Ţiriac susţine că perioada de aşteptare a Simonei Halep până la aflarea verdictului a fost ca o „pedeapsă cu moartea”, iar fostul campion de la Roland Garros în proba de dublu certifică și singura greșeală făcută de Halep, dublă campioană de Grand Slam în carieră: “Dopajul nu este o problemă de sport, este una socială. Trebuie să fie rezolvată în primul rând de politicieni. În ceea ce o priveşte pe Halep, vă rog, lăsaţi… O cunosc puţin pe Halep. O jucătoare de tenis în vârstă de 32 de ani care are vineri rezultat negativ, iar luni are rezultat pozitiv, cu 0.02 dintr-o substanţă care este sau nu este… Şi aşteaptă de un an şi jumătate să vadă ce este? Invenţii. Cine acoperă ce? Halep a făcut o singură greşeală. În momentul în care cineva spune ceva ea trebuie să zică: ‘Nu vorbiţi cu mine, vorbiţi cu echipa mea’. Nu totul este alb sau negru. Dar pot jura cu mâna pe biblie că, din când în când, este incorect, nedrept şi ilegal ce fac ei.

ADVERTISING

Acum Simona trebuie să meargă la TAS. Simona a fost prea ataşată de echipă. Dar este regretabil şi este aproape sacrificiul vieţii ei. A ţine pe cineva de 33 de ani în afara tenisului timp de un an şi jumătate este ca o pedeapsă cu moartea. Se antrenează în fiecare zi. Dar este total nedrept”, a spus Țiriac pentru televiziunea Euronews.

INTERVIU INTEGRAL. Simona Halep: Dacă vor fi patru ani, probabil că va fi sfârșitul carierei mele

Într-un interviu tot pentru Euronews realizat de Simona, românca născută la Constanța confirmă faptul că dacă și TAS va menține această suspendare de 4 ani, cel mai probabil aceasta va însemna sfârșitul carierei sale de tenismenă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!