Ion Țiriac a găsit vinovații în cazul de dopaj al Simonei Halep: "Ea a făcut o singură greșeală"

Ion Țiriac a găsit vinovații în cazul de dopaj al Simonei Halep: "Ea a făcut o singură greșeală"

Omul de afaceri Ion Țiriac a vorbit despre adevărații vinovați din cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep.

Țiriac, un apropiat al Simonei, spune că adevărații vinovați sunt cei din staff-ul tehnic, care i-au administrat suplimentul contaminat cu roxadustat.

"Halep a făcut o singură greșeală. În momentul în care cineva zice ceva, ea trebuia să spună, 'nu vorbi cu mine, vorbește cu echipa mea, ei sunt responsabili și îmi dau ce să beau atunci când mă antrenez. De la 15 ani, până la 32, am făcut 1.555 de controale și tot așa. Nu totul este alb sau negru. Sunt de acord cu tine. Dar pot să îți spun cu mâna pe Biblie că, din când în când, e nedrept și incorect și illegal, ceea ce fac ei.

ADVERTISING

Simona, acum, ce mai așteaptă? Un an sau mai mult? Pentru că nu asta trebuie ei să facă. Este sau nu este. Și de ce nu au întrebat mai întâi echipa, din punct de vedere legal, să vină la masă, pentru că au o responsabilitate, pentru care sunt plătiți și așa mai departe. Dar atunci Simona a fost prea atașată de echipă, e meritul ei, dar revenind, e regretabil și e aproape sacrificiul vieții ei", a spus Țiriac pentru Euronews România.

In același interviu, omul de afaceri a mai comparat suspendarea Simonei cu condamnarea la moarte.

ADVERTISING

"Să ții pe cineva, la 33 de ani, în afara jocului un an și jumătate, asta înseamnă o pedeapsă cu moartea, cu siguranță. Ea se antrenează. Se antrenează în fiecare zi, înțeleg, dar este complet nedrept. Injust din partea întregii organizații, ce pot să fac? Acesta este motivul pentru care nu am vrut să fiu în niciuna dintre aceste organizații”, a mai spus Țiriac.

Simona Halep nu renunță totuși după ce a fost suspendată 4 ani pentru dopaj.

Jucătoarea noastră și-a reluat antrenamentele și a publicat imaginile pe rețelele de socializare.

ADVERTISING

Acest lucru s-a întâmplat deoarece Simona este convinsă că TAS va modifica radical suspendarea de 4 ani primită la Sport Resolutions.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!