Jurnalist american, despre "schimbarea majoră" cu care TAS ar ridica pedeapsa Simonei Halep în cazul de dopaj

Jurnalist american, despre "schimbarea majoră" cu care TAS ar ridica pedeapsa Simonei Halep în cazul de dopaj

Un cunoscut jurnalist american a vorbit despre „schimbarea majoră” care ar determina Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne să ridice suspendarea de patru ani primită de Simona Halep în procesul de dopaj, din partea ITIA și Sports Resolutions.

Ben Rothenberg, un cunoscut jurnalist american din lumea tenisului, a vorbit despre cazul de dopaj al Simonei Halep și apelul pe care sportiva l-a depus la TAS după ce a primit o suspendare de patru ani din partea ITIA și Sports Resolutions.

Potrivit iamsport.ro, surse TAS au indicat faptul că Simona Halep ar putea scăpa de pedeapsa primită dacă demonstrează că a fost dopată fără acceptul ei, fără să aibă cunoștiință despre substanța interzisă pe care a consumat-o, atunci pedeapsa ar putea fi ridicată.

ADVERTISING

Rothenberg a spus că ar fi "o schinbare majoră" care ar ajuta-o pe Simona Halep, doar că acest lucru este foarte greu de demonstrat și că "nu știu cine" și-ar asuma responsabilitatea pentru o astfel de mutare în procesul de dopaj al sportivei noastre.

"Dacă Halep poate aduce în discuție acest lucru, că cineva din echipa ei a dopat-o fără știința ei, fără acceptul ei, asta sigur o poate ajuta extrem de mult. Dar ar trebui să și demonstreze acest lucru, iar asta poate fi dificil. Apărarea legată de contaminare, cu care a mers prima dată, nu i-a folosit. Așa că scenariul acesta nu ar fi desprins din cărțile science fiction, însă ar fi o schimbare majoră pentru Halep. Și, cel mai important, nu știu cine și-ar asuma așa ceva în cazul ei", a spus Ben Rothenberg, conform iamsport.ro.

ADVERTISING

TAS a înregistrat apelul depus de Simona Halep ca urmare a suspendării primite din partea ITIA și Sports Resolutions pentru că a fost depistată pozitiv cu roxadustat la un test doping efectuat la US Open 2022.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!