Renae Stubbs îl acuză pe Mouratoglou că a distrus-o pe Simona Halep: "Au încercat să o repare"

Renae Stubbs îl acuză pe Mouratoglou că a distrus-o pe Simona Halep: "Au încercat să o repare"

Antrenoarea australiană Renae Stubbs, care are o relație apropiată cu Simona Halep, l-a acuzat pe Patrick Mouratoglou că a distrus-o pe sportiva noastră.

Stubbs a afirmat că nu înțelege de ce Mouratoglou și-a asumat responsabilitatea pentru că i-a oferit suplimentele contaminate Simonei atât de târziu.

"Nu înțeleg de ce a decis să vorbească acum! Sunt de părere că e puțin prea târziu! Dacă nu cumva o spune acum, având în vedere că va urma procesul de la TAS, în speranța că va reuși să primească o pedeapsă mai blândă și o face special pentru acea bătălie în instanță. Poate că el crede că ar putea influența TAS-ul, însă mulți oameni se întreabă și despre neregulile din pașaportul biologic.

ADVERTISING

Simona și-a schimbat toată echipa în decurs de șase luni. A avut de-a face cu o mulțime de accidentări, a avut problema cu mușchii gambei, diferite lucruri. Probabil că încercau să găsească o modalitate de a o ajuta cu problema de la gambă. Nu știu, speculez, ceea ce probabil nu ar trebui să fac, dar mă gândesc că poate ei încercau să repare accidentarea, să o readucă pe drumul cel bun și s-au gândit la colagen. Încercând să introducă asta în organismul ei, au distrus-o!”, a spus Rennae Stubbs, conform Tennis Up To Date.

Într-un clip video postat pe contul său de Instagram, Patrick Mouratoglu a declarat că se simte responsabil pentru situația în care a ajuns Simona Halep, pentru că el și echipa sa i-au recomandat suplimentul Keto MCT, despre care acuză că fost contaminat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mouratoglou a spus că "nu aveam de unde să știu" că suplimentul recomandat Keto MCT de la firma Quantum Nutrition va fi contaminat. Totuși, antrenorul spune că au fost efectuate "toate testele posibile" pentru a demonstra că în cazul Simonei Halep este vorba despre o contaminare, nu despre dopaj cu bună știință.

El mai spune că este foarte încrezător în ceea ce privește șansele Simonei Halep de a-și reduce sau chiar de a scăpa definitiv de pedeapsă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la TAS.

„Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Într-adevăr, noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie.

ADVERTISING

S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, deoarece e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am adus acest colagen.

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că acest tribunal independent va admite faptul că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să poată să joace cât de repede posibil

Mi s-au deschis ochii asupra faptului că orice sportiv se poate contamina mâine, pentru că, aparent, acest lucru se întâmplă tot mai des. Suplimentele ar trebui să fie curate, dar se întâmplă să fie contaminate.

Vorbim despre cantități extrem de mici. Foarte, foarte mici, au efect zero, dar se întâmplă să le ai în organism și să fii pozitiv la un test doping. Asta e teribil, pentru că ești complet nevinovat, reputația ta e afectată.

Ești rănit de faptul că numele tău este asociat cu dopingul, deși tu nu te-ai dopat, cariera ta este oprită pentru o perioadă de timp care poate fi foarte lungă. Îți afectează reputația dintr-un motiv nedrept, pentru că nu ai făcut nimic.

Am realizat că oricine o poate păți și că trebuie să fii 100% sigur că nu se va întâmpla asta cu companiile de suplimente pe care le alegi", a declarat Patrick Mouratoglou.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!