Incidente reprobabile la vestiare cu Cristi Săpunaru în rol principal după victoria lui FCU Craiova cu Rapid

Incidente reprobabile la vestiare cu Cristi Săpunaru în rol principal după victoria lui FCU Craiova cu Rapid

După meciul câștigat de FC U Craiova 1948 în fața celor de la Rapid București, scor 1-0 în runda curentă de Superligă, au urmat câteva evenimente reprobabile la final de partidă, în centrul cărora s-a aflat Cristi Săpunaru, căpitanul giuleștenilor.

Acesta s-a certat cu forțele de ordine prezente pe teren, a sărit la bătaie pe tunelul de la vestiare, fiind cu greu oprit de mai mulți colegi.

Trebuie spus că la finalul jocului, mai mulți fani rapidiști din tribune au intrat pe pista stadionului din Târgu Jiu, unde s-a disputat jocul cu Craiova. Forțele de ordine, jandarmii prezenți la meci au intervenit cu gaze lacrimogene, dar ultrașii vișinii s-au înverșunat și mai mult, începând să rupă scaune și să le arunce în spatele porții lui Robert Popa, portarul Craiovei.

ADVERTISING

Săpunaru s-a legat după meci de cordonul de jandarmi creat în fața suporterilor săi, dar, după ce spiritele s-au calmat pe teren, au urmat evenimente grave la vestiare. Acolo, Săpunaru a avut un conflict aprins cu „Poștașu'”, unul dintre ultrașii Craiovei. Căpitanul Rapidului a sărit la bătaie, iar colegii săi au intervenit de urgență pentru ca scandalul să nu degenereze, după cum scrie cotidianul Gazeta Sporturilor.

Fostul fundaș de la FC Porto are un trecut turbulent în meciurile cu Craiova lui Mititelu. La un 0-0 de la Mioveni, Săpunaru a fost atacat cu o sticlă din tribune, iar la ultima partidă din play-out, scor 2-3, i-a aplicat o lovitură dură în figură lui Lorenzo Paramatti.

ADVERTISING

Superliga: Liderul Rapid pierde cu FC U Craiova

În replică, clubul Rapid București a emis un comunicat de presă în care își apară jucătorul: „Clubul FC Rapid a primit cu îngrijorare vestea despre incidentele petrecute imediat după terminarea partidei de la Târgu Jiu, în zona tunelului de acces spre vestiarele echipelor. Faptul că o persoană străină, care nu avea niciun drept să se afle în acea zonă a stadionului, a putut nu doar să se apropie de jucătorii noștri, dar a și iscat un conflict fizic cu aceștia, denotă deficiențe grave de organizare din partea clubului gazdă.

ADVERTISING

Potrivit Art. 59 alin. 5 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), accesul în zona vestiarelor este limitat exclusiv arbitrilor, observatorilor, persoanelor înscrise în raportul de arbitraj (jucători, antrenori, etc.) și agenților de pază. Prin urmare, deși numărul persoanelor care ar fi trebuit să se afle în acea zonă este unul limitat, imaginile apărute în mass-media aduc mai mult cu o nuntă sau un botez. Tot din aceste imagini, se poate observa că persoana care l-a agresat pe căpitanul echipei, Cristian Săpunaru nu poartă niciun ecuson ori alte însemne ale clubului organizator. Astfel, este firesc ca liderul și căpitanul echipei să încerce să își apere colegii de astfel de agresiuni, venite din partea unor persoane cu intenții necunoscute și imprevizibile.

Indiferent de miza din teren, siguranța jucătorilor și a staff-ului în interiorul stadionului trebuie să rămână, exact cum o impun și regulamentele din domeniu, obligația clubului gazdă. Regulamentele impun sancțiuni pentru neîndeplinirea acestei obligații, astfel încât ne așteptăm ca aceste sancțiuni să fie impuse în scurt timp. În același timp, dorim să ne asigurăm toți adversarii că, în Giulești, siguranța acestora va fi întotdeauna la fel de importantă ca siguranța jucătorilor noștri”, se arată în comunicatul emis de Rapid.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!