Ce spune Sorana Cîrstea la revenirea în România după performanțele din SUA. Cum funcționează parteneriatul cu Thomas Johansson

Ce spune Sorana Cîrstea la revenirea în România după performanțele din SUA. Cum funcționează parteneriatul cu Thomas Johansson

Sorana Cîrstea s-a întors în România după dubla fabuloasă Indian Wells – Miami, două turnee de tip Masters 1000, acolo unde românca de pe 41 în lume a bifat sferturi și semifinale.

La aterizarea pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, Sorana a fost întâmpinată de mai mulți jurnaliști și a vorbit despre experiența ei în State, despre eliminarea în fața Petrei Kvitova de sâmbătă, deși avusese 5-2 în primul set în acea semifinală de vis.

„Am spus-o de la începutul anului, am muncit foarte mult să fiu aici și mă bucur că și rezultatele sunt acum pe măsura muncii. A fost o lună foarte frumoasă și plină de un tenis de calitate. Am un gust amar legat de semifinală, simțeam că pot mai mult, dar asta este, învăț din greșeli și sper că voi menține acest nivel de tenis de acum încolo.

ADVERTISING

Eu îmi știu potențialul, îmi știu nivelul de joc, știu ce pot să fac. Din cauza acesta, am tras mult, mi-am luat un antrenor nou, oameni de calitate, fiindcă simțeam că potențialul meu este mai mare decât rezultatele reușite în ultimii ani”, a punctat în fața presei sportiva născută la Târgoviște.

Sorana Cirstea vs. Aryna Sabalenka | 2023 Miami Quarterfinal | WTA Match Highlights

Întrebată de acest parteneriat excelent pe care îl are cu antrenorul suedez Thomas Johansson, fost câștigător de Australian Open în 2001, Sorana adăuga: „Am început să lucrăm în octombrie, în perioada în care eram scoasă din circuit din cauza unei accidentări la umăr. Cred că Thomas are o viziune bună asupra jocului, are multă experiență la nivel înalt, e un fost câștigător de Grand Slam. Simt că există o chimie specială. Mereu am vorbit frumos de antrenorii mei de dinainte, sunt recunoscătoare față de toți, dar cu Thomas am făcut acest click. Ne completăm foarte, foarte bine”, a punctat Cîrstea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Începând de luni, Cîrstea va urca până pe locul 41 WTA, o urcare de 33 de poziții.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!