Ce spune John McEnroe despre retragerea din tenis a lui Rafa Nadal în 2023

Ce spune John McEnroe despre retragerea din tenis a lui Rafa Nadal în 2023

După declarația interesantă a germanului Alexander Zverev care îl dădea 100 la sută retras din tenis în 2023 pe Rafa Nadal s-au lansat mai multe polemici în spațiul public în legătură cu această presupunere.

Legendarul jucător american John McEnroe, multiplu campion de turnee de Grand Slam, spune că lui îi este greu să îl scoată din calcule pe Nadal în 2023, după cele două titluri de GS cucerite anul trecut, însă este perfect conștient că vine o vârstă în care corpul spune singur nu.

„Știi ce? Ar fi greu să-l scoți din calcul pe Rafa în orice moment, având în vedere că s-a descurcat atât de bine anul trecut. Nu mă așteptam să facă asta în 2022. Așa că eu continui să fiu uimit de el. Este uimitor cât de multă foame de victorii mai are. Cu tot succesul pe care l-a avut. Ceilalți jucători ar trebui să se uite la el. Obișnuiam să mă uit la, ei bine, el este ca Jimmy Connors. Și mi-am spus: „Tipul ăsta încearcă mai mult decât oricine pe care i-am văzut vreodată. Trebuie să încerc mai mult’. Și dacă aș juca astăzi, m-aș uita în fiecare zi la Rafael Nadal și aș spune: „Știi, trebuie să încerc la fel de mult ca tipul ăsta. Pentru că nu cunosc aproape pe nimeni care să îi semene. Evident, la 36 de ani, corpul tău poate lua doar atât de mult; la un moment dat va ceda. Va fi anul acesta? Nu știu. Anul următor?

Rafael Nadal v Daniil Medvedev Extended Highlights (Final) | Australian Open 2022

Cât timp mai poate face asta la acest nivel? Și nu vrea să coboare pe locul 10 în lume sau 20. De îndată ce el, cred, simte că nu poate câștiga competiții majore o să se oprească”, puncta McEnroe la televiziunea EuroSport, unde este analist TV.

ADVERTISING

Nadal este campionul en-titre de la Australian Open iar începând de luni 16 ianuarie va încercă să își apere trofeul cucerit acum un an, după o finală de poveste cu Daniil Medvedev.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!