Reacția lui Rafa Nadal după ce Novak Djokovic a fost acceptat la Australian Open

Reacția lui Rafa Nadal după ce Novak Djokovic a fost acceptat la Australian Open

Rafael Nadal a salutat miercuri participarea lui Novak Djokovic la Australian Open, turneu la care sârbul nu a putut evolua în 2022, considerând această revenire „bună pentru tenis”, informează AFP.

Anul trecut, Nadal a câştigat turneul de Mare Şlem de la antipozi la capătul unei finale în cinci seturi împotriva rusului Daniil Medvedev, în timp ce Djokovic fusese expulzat de pe teritoriul australian după o bătălie politico-juridică legată de refuzul său de a se vaccina împotriva Covid-19.

Australia a ridicat de atunci obligativitatea impusă vizitatorilor de a prezenta dovada vaccinării, permiţându-i sârbului să revină pe teritoriul său. Djokovic a sosit marţi la Adelaide, unde va participa începând de duminică la un turneu de pregătire înaintea Australian Open 2023.

ADVERTISING

"Novak este aici. Este bine pentru tenis, bine probabil pentru fani", a declarat Rafael Nadal, jucător cu 22 de titluri de Grand Slam în palmares, care s-a declarat fericit să-l regăsească pe rivalul sârb, care a câştigat la rândul său 21 de trofee majore în carieră.

Openul Australiei va debuta pe 16 ianuarie la Melbourne şi se va încheia pe 29 ianuarie.

Campionul spaniol, devenit recent tată, va începe pregătirile pentru Australian Open cu United Cup, un turneu mixt organizat începând de joi la Sydney, Brisbane şi Perth.

ADVERTISING

După o parte secundă a sezonului 2022 perturbată din cauza unei serioase rupturi musculare în zona abdominală, care l-a privat de o semifinală la Wimbledon, Nadal s-a declarat nerăbdător să revină în competiţie.

"Ultimele luni nu au fost uşoare pentru mine. Principalul meu obiectiv este acum să-mi regăsesc senzaţiile bune pe teren, să fiu competitiv. Sper să reuşesc", a declarat spaniolul, care a cucerit în iunie al 14-lea său trofeu la Roland Garros.

Superstarul în vârstă de 36 de ani, a profitat pentru a dezminţi zvonurile conform cărora aceasta va fi ultima sa participare la Marele Şlem de la Melbourne.

ADVERTISING

"Nu cred că va fi ultima mea prezenţă aici. Sunt fericit să fac ceea ce fac şi îmi doresc să pot continua să o fac", a insistat Nadal. Însă, la 36 de ani, "nu ştii niciodată când va fi ultima oară", a recunoscut numărul doi mondial, dublu câştigător la Australian Open şi a cărui primă participare la acest turneu datează din 2004.

În ceea ce-l priveşte pe Novak Djokovic (35 de ani), deţinătorul recordului de titluri la Australian Open (nouă), sârbul este considerat marele favorit la ediţia din acest an, după ce a câştigat cinci trofee în 2022, unul dintre ele la Wimbledon.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!