Rafael Nadal, nerăbdător înainte de United Cup

Rafael Nadal, nerăbdător înainte de United Cup

Rafael Nadal, numărul 2 ATP, a declarat că simte ”o motivaţie maximă de a începe bine” competiţia pe echipe mixte United Cup, care debutează joi în Australia, şi speră să-şi recupereze senzaţiile pozitive pe teren şi să fie competitiv, transmite EFE.

”Am motivaţia maximă să încerc să încep bine. Întotdeauna este important să încep bine pentru mine, pentru încredere. Ultimele luni nu au fost uşoare pentru mine. Principalul lucru acum este să-mi recuperez senzaţiile pozitive de pe teren, să fiu competitiv. Aşa sper. Sunt pregătit să reuşesc, dar vom vedea”, a declarat asul iberic.

ADVERTISING

United Cup, competiţie nouă pe echipe mixte, se desfăşoară între 29 decembrie şi 8 ianuarie cu participarea a 18 ţări în oraşele australiene Brisbane, Perth şi Sydney.

''Este mereu interesant la începutul sezonului. Pentru toată lumea este ceva nou, cu îndoieli despre cum vor merge lucrurile. Deşi nu ştiu câte sezoane am în circuitul ATP, începuturile sunt întotdeauna diferite'', a spus Nadal în conferinţa de presă dinaintea United Cup. În afară de Nadal, Spania mai contează pe Paula Badosa, Nuria Parrizas, Jessica Bouzas, Pablo Carreno, Albert Ramos şi David Vega.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nadal va debuta pe 31 decembrie contra britanicului Cameron Norrie la Sydney. Jucătorul spaniol, în vârstă de 36 de ani, va trebui apoi să îl înfrunte pe 2 ianuarie pe australianul Alex de Minaur în Grupa D a United Cup, competiţie promovată de ATP şi WTA, care distribuie puncte pentru clasamentele aferente.

Nadal a câştigat ediţia din acest an a turneului Australian Open şi are 22 de titluri de Mare Şlem în palmares (record la masculin). 

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!