A murit Terry Venables, fostul antrenor al Barcelonei în finala CCE cu Steaua București

A murit Terry Venables, fostul antrenor al Barcelonei în finala CCE cu Steaua București

O veste tragică a străbătut duminică lumea fotbalului mondial. Fostul mare antrenor englez Terry Venables, antrenor al Barcelonei în finala Cupei Campionilor Europeni contra Stelei, a murit la vârsta de 80 de ani.

Venables, fost important jucător englez în tinerețe, ajuns apoi și un antrenor cu renume în sportul cu balonul rotund din Europa, a încetat din viață duminică după o lungă luptă cu o boală necruțătoare, scrie bein Sports.

Barcelona pierdea la penaltiuri cu 2-0 finala cu Steaua disputată la Sevilla. Anunțul a fost făcut de familia regretatului om de fotbal: „Suntem total devastați de pierderea unui soț și tată minunat, care a murit liniștit, după o lungă boală.

ADVERTISING

Am cere ca intimitatea să fie acordată în acest moment incredibil de trist pentru a ne permite să plângem pierderea acestui bărbat minunat pe care am fost atât de norocoși să l-am avut în viața noastră”.

Ca jucător, Venables a activat la Chelsea, Tottenham sau QPR, iar ca antrenor el a condus Anglia în semifinalele Euro 1996, disputat chiar în Albion. În 1991, Terry Venables a câștigat Cupa Angliei alături de Tottenham.

Între 1960 și 1974, Terry Venables strângea peste 500 de apariții în Premiership în tricoul unor formații precum Chelsea, Tottenham, Queens Park Rangers și Crystal Palace.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇