Echipa României de Billie Jean King Cup și-a aflat adversara din play-off-ul de calificare la turneul final

Echipa României de Billie Jean King Cup și-a aflat adversara din play-off-ul de calificare la turneul final

Echipa națională a României de Billie Jean King Cup, fosta FedCup, și-a aflat adversara din play-off-ul de calificare pentru turneul final din 2024, după o tragere la sorți efectuată duminică.

Trupa antrenată de căpitanul nejucător Horia Tecău va înfrunta Ucraina în barajul de calificare, în depasare, meci care va avea loc în aprilie anul viitor.

ITF a făcut această tragere la sorți duminică la prânz, în Malaga, orașul care găzduiește turneul final al Cupei Davis, a carei finală e programată azi la ora 17, Australia vs Italia.

ADVERTISING

Turneul final al Billie Jean King Cup din 2024 va avea loc la Sevilla, în Spania. Echipa României a fost desemnată cap de serie alături de Australia, Elveția, Franța, SUA, Kazahstan, Germania și Slovacia.

Având în vedere războiul cu Federația Rusă în țara de la nord de România, ITF și Ucraina vor cădea de acord asupra unei țări neutre pentru disputarea acestui baraj, în perioada 12-13 aprilie 2024.

De patru ori ne-am întâlnit în meciuri directe cu Ucraina, România conducând cu 3-1, toate confruntările disputându-se pe teren netru în Grupa I, zona Europa-Africa. Pentru a ajunge aici, România a jucat un baraj cu Serbia, scor 4-0, iar Ucraina a dispus de Olanda, 3-1.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!