A murit K.C. Jones, una dintre legendele NBA

A murit K.C. Jones, una dintre legendele NBA

Legenda echipei Boston Celtics, K.C. Jones, de 12 ori campion al NBA ca jucător şi antrenor, a încetat din viaţă la vârsta de 88 de ani, a anunţat, vineri, fostul său club din liga profesionistă nord-americană, citat de AFP.

„Familia Celtics deplânge pierderea lui K.C. Jones în timp ce noi celebrăm cariera sa şi viaţa sa remarcabilă. El a demonstrat că a fost un competitor feroce şi un gentleman în toate sensurile”, a transmis franciza din Massachusetts.

Jones, care a fost şi medaliat olimpic cu aur cu echipa SUA în 1956 şi membru al "Hall of Fame" (Galeria Gloriilor) din 1989, a câştigat opt titluri de campion ca jucător, între 1959 şi 1966, făcând din el unul dintre cei mai titraţi din istoria ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), după coechpierii săi Bill Russell (11) şi Sam Jones (10).

ADVERTISING

Start de coșmar pentru Denis Alibec în Turcia, la Kayserispor

El a adăugat în palmaresul său două inele de campion în calitate de antrenor cu legendara echipă a lui Celtics condusă de marele Larry Bird în 1984 şi 1986, precum şi două ca antrenor secund în 1972 (cu Lakers) şi 1981 (cu Boston).

K.C. Jones face parte din exclusivistul grup de jucători, alături de Michael Jordan, Magic Johnson, Quinn Buckner, Jerry Lucas şi Clyde Lovellette, care au câştigat "Tripla Coroană", reunind titlurile NBA, NCAA (universitar) şi olimpic.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Rezultatele zilei în Premier League, în etapa de Boxing Day. Surpriză în derbiul Arsenal - Chelsea

Steven Gerrard, cuvinte de laudă la adresa lui Ianis Hagi: E într-un moment bun al carierei

Cum s-au împărțit primele doze de vaccin antiCovid către spitalele din țară. Cele mai multe sunt în Capitală

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇