S-a deschis circulația pe un nou lot din Autostrada Bucureștiului - A0 (Video)

S-a deschis circulația pe un nou lot din Autostrada Bucureștiului - A0 (Video)

Sâmbătă, de la ora 12:00, s-a deschis circulația pe Lotul 2 Sud al Autostrăzii Bucureștiului (A0).

Acest lot de autostradă are o lungime de 16,3 km și a fost dat în trafic tronsonul între DN5 (Jilava-1 Decembrie) și DN6 (Bragadiru-Cornetu), care permite circulația rutieră între aceste zone la nivel de autostradă, fără a se mai tranzita actuala centură a Capitalei.

Anunțul a fost făcut de Cristian Pistol, șeful CNAIR, într-o postare pe Facebook.

„Astăzi (n.r. sâmbătă) am deschis circulația și pe aproximativ 9 km din cei 16,3 km ai lotulului 2 al Autostrăzii de Centură București (A0) Sud între DN5 și DN6!”, a scris Pistol.

Live A0 sud

Astăzi, am deschis circulația și pe aproximativ 9 km din cei 16,3 km ai lotulului 2 al Autostrăzii de Centură #București (#A0) Sud între #DN5 și #DN6!Pe lângă acești km dați astăzi în circulație, în prima parte a anului viitor, constructorul turc (Alsim Alarko) trebuie să finalizate lucrările pe toată lungimea loturilor 1 și 2.Vom beneficia astfel de peste 33 km din semiinelul sudic al A0, de la #Bragadiru până la #Glina.În ceea ce privește lotul 3, #Bragadiru - #Joița (17,96 Km), aștept ca antreprenorul grec (Aktor) să se mobilizeze mult mai bine anul viitor și să finalizeze lucrările.Doar astfel vom putea circula în anul #2024 pe toți cei 51,19 km ai A0 Sud. Sursa de finanțare este asigurată (#POIM/#PT), amplasamentele șantierelor sunt libere de sarcini iar facturile sunt plătite la zi.Practic constructorii de pe aceste șantiere au toate condițiile necesare finalizării celor 3 contracte în valoare totală de 2,46 miliarde lei (fără TVA).#CNAIR #dezvoltare #investitii #Ilfov #CristianPistol

Publicată de Cristian Pistol pe Sâmbătă, 30 decembrie 2023

Potrivit acestuia, pe lângă acești kilometri dați în circulație, în prima parte a anului viitor constructorul turc trebuie să finalizate lucrările pe toată lungimea loturilor 1 și 2.

A0-deschidere-lot-nou

„Vom beneficia astfel de peste 33 km din semiinelul sudic al A0, de la Bragadiru până la Glina. În ceea ce privește lotul 3, Bragadiru - Joița (17,96 Km), aștept ca antreprenorul grec (Aktor) să se mobilizeze mult mai bine anul viitor și să finalizeze lucrările”, a mai spus Cristian Pistol.

ADVERTISING

„Doar astfel vom putea circula în anul #2024 pe toți cei 51,19 km ai A0 Sud. Sursa de finanțare este asigurată (POIM/PT), amplasamentele șantierelor sunt libere de sarcini iar facturile sunt plătite la zi. Practic constructorii de pe aceste șantiere au toate condițiile necesare finalizării celor 3 contracte în valoare totală de 2,46 miliarde de lei, fără TVA”, a mai spus șeful CNAIR.

Și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu a semnalat deschiderea.

Potrivit acestuia, constructorul continuă lucrările pentru deschiderea circulației până la intersecția cu DN4 Șoseaua Olteniței, respectiv pentru încă aproximativ 7 km aferenți Lotului 1 Sud, în cel mai scurt timp, dar și până la nodul rutier dintre A0 și A2.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„În ceea ce privește pasajul rutier peste autostradă, de la Berceni, pe al cărui șantier am fost și aseară, acesta va fi dat în trafic în 2 săptămâni, pentru a putea fi finalizate lucrările la nivel de autostradă și sub pasaj”, a mai spus secretarul de stat.

𝗧𝗼𝘁𝗮𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟯 - 𝟵𝟲 𝗸𝗺 În acest moment, deschidem traficului rutier un nou tronson din Autostrada Bucureștiului #A0, cu care ajungem la totalul de 96 km de autostradă și drum expres finalizați în acest an. Este vorba despre 𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟮 𝗦𝘂𝗱, care are o lungime de 16,3 km și a cărei construcție am început-o în august 2020, alături de Lucian Bode, ministrul transporturilor de atunci și am promis că în 3 ani vom avea primele secțiuni finalizate din Autostrada Bucureștiului #A0. (Link în comentarii)De astăzi, vom circula între DN6 (Cornetu - Bragadiru) și DN5 (1 Decembrie - Jilava) la nivel de autostradă, fără să mai tranzităm actuala Centură a Capitalei, ocolind U.A.T.-urile Bragadiru, Cornetu, Măgurele, Jilava și 1 Decembrie. Mulțumesc tuturor celor care au format o echipă și au contribuit la realizarea acestui proiect, antreprenorului și subcontractorilor, inginerilor, echipelor de muncitori, dulgheri, fierari, operatori de utilaje, colegilor de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și CNAIR, DRDP București, dar și domnului Cristian Pistol - director general CNAIR, domnului Felician Cerneștean - director implementare CNAIR, membrii comisiei de recepție, reprezentanților autorităților locale, membrilor Unității de Implementare a Proiectului, și pentru că și acest proiect este finanțat din 𝗳𝗼𝗻𝗱𝘂𝗿𝗶 𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗻𝗲, îi mulțumesc direcției de specialitate din cadrul MTI, al cărei director este Felix Ardelean. Totuși, aduc aminte conducerii antreprenorului că la prima întâlnire, le-am spus că la noi există o vorbă și anume, prima impresie e una singură, iar impresia pe care au lăsat-o prin acest prim contract este că se putea și mai bine. De asemenea, mulțumesc pentru buna colaborare și coordonare domnilor Hubert Thuma - președintele Consiliului Județean Ilfov, Ștefan Rădulescu - vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, Narcis Constantin - primarul orașului Măgurele, Gabriel Lupulescu - primarul orașului Bragadiru, Ilie Elefterie Petre - primarul comunei Jilava, Marian Tudor - primarul comunei Vidra, Gheorghe Petre - primarul comunei 1 Decembrie, Stoica Adrian - primarul comunei Cornetu. 𝗦𝗮 𝗰𝗶𝗿𝗰𝘂𝗹𝗮𝗺 𝘀𝗮𝗻𝗮𝘁𝗼𝘀𝗶!🇷🇴 𝗛𝗮𝗶, 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮, 𝗵𝗮𝗶 𝗰𝗮 𝘀𝗲 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲! 🇷🇴______#autostrada #A0 #infrastructuraIlfov #Ilfov#Cernica #Magurele #PopestiLeordeni #Bragadiru#Jilava #Darasti #1Decembrie #Vidra #Cornetu#AutostradaBucurestiului #DezvoltamIlfov #DezvoltamRomania #HaiRomaniaHaiCaSePoate

Publicată de Irinel Ionel Scriosteanu pe Sâmbătă, 30 decembrie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇