De la Târgu Mureș la Cluj doar pe autostradă. S-a deschis circulația pe veriga lipsă a Autostrăzii Transilvania, cu un record național (Video)

De la Târgu Mureș la Cluj doar pe autostradă. S-a deschis circulația pe veriga lipsă a Autostrăzii Transilvania, cu un record național (Video)

Joi a fost inaugurată, cu opt luni înainte de termen, veriga-lipsă de pe Autostrada Transilvaniei: tronsonul Chețani-Câmpia Turzii.

Astfel, acum, de la Târgu Mureş se va putea merge pe autostradă până în apropiere de Cluj-Napoca.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a lăudat cu reuşita.

”S-a deschis circulaţia pe Lotul Cheţani - Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3).

Aceşti 15,7 km deschişi astăzi se adaugă celor 13,55 km dintre Nuşfalău şi Suplacu de Barcău, pe care se circulă încă din septembrie.

ADVERTISING

De astăzi, municipiul Târgu Mureş va avea legături directe pe autostradă până în apropierea municipiului Cluj-Napoca (nodul Gilău), dar şi cu municipiile Turda, Sebeş, Sibiu şi Deva”, a scris Sorin Grindeanu, care a postat şi imagini de acolo

S-a deschis circulația pe Lotul Chețani- Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3)!Acești 15,7 km deschiși astăzi se adaugă celor 13,55 km dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău, pe care se circulă încă din septembrie.De astăzi, municipiul Târgu Mureș va avea legături directe pe autostradă până în apropierea municipiului Cluj Napoca (nodul Gilău), dar și cu municipiile Turda, Sebeș, Sibiu și Deva. Cu excepția celor 13 km ai secțiunii Margina-Holdea (aflată în construcție), municipiul Târgu Mureș are de astăzi conexiune de mare viteză inclusiv cu municipiile Timișoara și Arad, dar și cu Punctul de Trecere a Frontierei de la Nădlac.

Publicată de Sorin Grindeanu pe Joi, 21 decembrie 2023

Potrivit ministrului Transporturilor, cu excepţia celor 13 kilometri ai secţiunii Margina-Holdea (aflată în construcţie), Târgu Mureş are acum conexiune de mare viteză inclusiv cu Timişoara şi Aradul, dar şi cu Vama Nădlac.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reacţia lui Boc

La acest eveniment a reacţionat şi primarul Clujului, Emil Boc, care a transmis, joi seară, felicitări echipei de la CNAIR.

”De la Cluj la Târgu-Mureş pe A3: Autostrada Transilvania conectează, de astăzi, cele două municipii. Felicitări echipei CNAIR”, a scris pe Facebook Emil Boc.

”Astfel, de acum se poate circula în regim de autostradă, fără întrerupere, pe 133 km ai A3, între Nădăşelu şi Târgu-Mureş. Noul lot permite legătura pe autostradă între municipiile Cluj-Napoca (nod Gilău), Turda, Sebeş, Sibiu, Deva şi Târgu-Mureş”, adaugă Emil Boc.

ADVERTISING

Record naţional

Specialiștii Asociației Pro Infrastructura susțin că deschiderea cu 8 luni înainte de termen e un record național stabilit de cei doi constructori, Strabag și Geiger, după ce în martie 2021 ministrul Cătălin Drulă a reziliat contractul cu compania Straco și apoi a relicitat rapid lotul.

Contractul pentru construcţia lotului Cheţani-Câmpia Turzii a fost semnat în 26 octombrie 2022 (când ministru era deja Sorin Grindeanu), ordinul de începere a fost emis în 21 noiembrie 2022, iar termenul de finalizare contractual era luna august 2024.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇