Grindeanu promite că în 2024 vom putea circula de la Craiova la Constanța doar pe drum expres și autostradă

Grindeanu promite că în 2024 vom putea circula de la Craiova la Constanța doar pe drum expres și autostradă

Săptămâna aceasta se deschide circulația pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești (DEx12), între Valea Mare și Colonești, iar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, promite că în 2024 se va putea merge de la Craiova la Piteşti doar pe drum expres, după ce constructorul şi-a luat angajamentul că va finaliza lucrările la tronsoanele aflate în lucru.

Circulaţia între Valea Mare și Colonești va putea fi deschisă zilele următoare, cu 6 luni mai devreme față de termenul contractual.

„Lucrările pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești (DEx12) sunt foarte aproape de finalizare! Circulația pe cei 31,75 Km dintre Valea Mare și Colonești va putea fi deschisă săptămâna aceasta, cu 6 luni mai devreme față de termenul contractual”, a anunțat directorul CNAIR, Cristian Pistol, pe Facebook.

ADVERTISING

Acest tronson se va adăuga celor 39,85 kilometri dintre Robănești (județul Dolj) și Valea Mare (județul Olt) pe care se circulă din vara anului trecut.

„Practic, se va circula de anul acesta pe 71,6 de km ai DEx 12, iar dacă se va menține ritmul actual de lucru, la finalul anului 2024 circulația va fi deschisă pe toți cei 121 km ai Drumului Expres Craiova – Pitești”, susține șeful CNAIR.

drum expres Craiova Pitesti
Foto: Facebook/Cristian Pistol

Promisiunea este întărită de ministrul Grindeanu.

”Legat de acest drum expres, pe tronsonul 4, următorul, stadiul este undeva peste 40% şi ca şi termen constructorul şi-a asumat să fie finalizat şi dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor. Asta va însemna că toată distanţa, de la Craiova la Piteşti, se va putea circula pe drumul expres”, a spus Sorin Grindeanu, citat de News.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Asocierea SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL – SC Consitrans SRL a avut la dispoziție 36 de luni și 782,45 milioane de lei (fără TVA) pentru finalizarea lucrărilor. Finanțarea a fost asigurată prin POIM.

Ministrul a vorbit şi despre Autostrada A0 Sud, unde săptămâna viitoare se vor da în circulaţiepeste 20 km de autostradă din partea de sud a Bucureştiului, urmând ca până la sfârşitul anului viitor, toată legătura de la A1 la A2 ieşirea spre Constanţa să fie finalizată.

ADVERTISING

Practic, la finalul lui 2024, de la Craiova până la Constanţa să se poată circula pe autostradă (sau drum expres), promite ministrul Grindeanu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇