Reacția prefectului Capitalei, Toni Greblă, la acuzațiile lui Nicușor Dan

Reacția prefectului Capitalei, Toni Greblă, la acuzațiile lui Nicușor Dan

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, susține că nu are ce PUZ-uri să atace luni în justiție, pentru că nu știe dacă ele există. El susține că i le-a cerut primarului general, Nicușor Dan, dar acesta nu i le-a dat. Mai spune că ieșirea de azi a lui Nicușor Dan îi arată că ceva este în neregulă cu aceste PUZ-uri.

Declarațiile au fost făcute de Toni Greblă pentru News.ro, după ce Nicușor Dan a susținut duminică, într-o conferință de presă, că prefectul Capitalei intenţionează să atace luni în instanţă PUZ Zone protejate, ceea ar permite suspendarea documentului, efectul fiind intrarea în legalitate a unor construcţii ridicate ilegal în zone protejate şi posibilitatea ridicării altor construcţii în aceste zone, fără aplicarea reglementărilor specifice.

ADVERTISING

Toni Greblă spune că ”în spaţiul public a apărut un zvon cu privire la faptul că cele 86 de PUZ-uri pe zone protejate nu ar exista şi că nu ar fi fost adoptate de CGMB în decembrie 2000”.

”Nu mi-a venit să cred că aşa ceva se poate întâmpla dar imediat după, a apărut un răspuns către un ONG al unui director din Primărie, de la Direcţia Arhive, în care scria că aceste PUZ-uri nu au existat niciodată în arhiva Primăriei şi nu se află nici acum, scris de Primăria Capitalei.

În această situaţie, pentru a elimina orice suspiciune, am solicitat prin două adrese primarului Capitalei să îmi trimită copie certificată după aceste PUZ-uri, dar nu mi-a răspuns la niciuna, iar astăzi a ieşit în conferinţă acuzând că vreau să atac în instanţă aceste PUZ-uri. Nu era mai simplu să îmi dea un telefon şi să îmi spună că există, să mă invite la primărie să le văd?”, spune Toni Greblă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Prefectul a menţionat că această ieşire a primarului îl duce la concluzia că ”este ceva în neregulă cu acele PUZ-uri”.

”Eu nu am ce să atac mâine în instanţă pentru că nu ştiu dacă există, nu le-am văzut ca să contest legalitatea adoptării lor. Primarul este obligat, în virtutea legii, să îmi pună la dispoziţie toate documentele, sunt convins că le va trimite într-un termen mai scurt sau mai lung”, a spus Greblă.

Prefectul a mai arătat că primarul Nicuşor Dan ”a făcut mare tam-tam că zonele protejate ar rămâne neprotejate, însă el însuşi a suspendat PUZ-urile de la patru sectoare”. ”A fost vreo nenorocire? Nu, pentru că există PUG-ul, planul urbanistic general.

ADVERTISING

Se pare că este un lucru mai profund ceea ce s-a întâmplat cu aceste PUZ-uri, nu numai în mandatul lui Nicuşor Dan, pentru că ele au fost adoptate sau se vorbeşte despre adoptarea lor încă din anul 2000 şi se pare că asta deranjează mai mult.

Eu voi lua o decizie după ce voi vedea despre ce e vorba, voi avea opinia direcţiilor de specialitate din Prefectură şi voi spune care este poziţia, pe lege, privind aceste PUZ-uri”, a mai spus prefectul Capitalei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇