E oficial: Toni Greblă este noul prefect al Capitalei

E oficial: Toni Greblă este noul prefect al Capitalei

Guvernul l-a numit, miercuri, prefect al Capitalei pe Toni Greblă, fost senator PSD, judecător CCR și secretar general al Guvernului Dăncilă.

„Astăzi (miercuri – n.red.) a fost aprobată prin hotărâre de guvern eliberarea din funcție a doamnei Văcaru Georgiana Alexandra din funcția de prefect al Municipiului București (…) A fost numit domnul Toni Greblă”, a anunțat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului Ciucă.

Președintele PNL București, Ciprian Ciucu, a fost cel care a anunțat primul miercuri că Văcaru și-a terminat mandatul la conducerea Instituției Prefectului București.

ADVERTISING

În context, Ciucu i-a mulțumit Alexandrei Văcaru și a menționat că – deși aceasta nu este membru de partid – PNL a luat o decizie bună atunci când a susținut-o.

„A fost ambiția mea, ca pe mandatul meu de președinte al PNL București, organizația noastră să asigure un prefect cu un profil profesional și public impecabil și mă bucur că PNL București a ales-o pe doamna Văcaru, cu toate că nu a fost și nu este membru de partid! Acum, chiar dacă mandatul ei a fost scurt, am convingerea că alegerea noastră a fost corectă! Mulțumesc, Alexandra!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sper ca pentru Alexandra Văcaru acesta să fie un nou început, pentru că experiența și pregătirea sa profesională o recomandă pentru o carieră în serviciul public”, a scris Ciucu pe Facebook.

Îi mulțumesc doamnei Alexandra Vacaru pentru excelenta activitate de prefect al Municipiului București din ultimele 7...

Publicată de Ciprian Ciucu pe Miercuri, 4 mai 2022

Anterior, surse ale Spotmedia.ro au menționat că postul de prefect al Capitalei – care până acum a revenit PNL, va trece sub controlul PSD.

Unul dintre primele nume vehiculate pentru ocuparea acestui post a fost Hazem Kansou. Dar până la urmă PSD l-a ales pe Toni Greblă pentru ocuparea acestei funcții, aşa cum SpotMedia.ro a informat în cursul zilei.

ADVERTISING

Toni Greblă, fost judecător al Curții Constituționale a României (CCR), a fost numit administrator al Companiei de Drumuri (CNAIR) în februarie.

Greblă şi acuzaţiile DNA

Greblă a fost acuzat de DNA că, în perioada 2010 – 2015, a pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină, cu titlu de foloase necuvenite, folosinţa gratuită, service-ul şi asigurarea pentru un autoturism marca BMW Seria 5, în echivalent de 56.070 de euro.

În schimbul acestora, Greblă i-ar fi promis lui Bîrcină că va interveni şi va determina funcţionari publici - din cadrul societăţilor şi companiilor naţionale cu capital de stat, ministere, autorităţi publice centrale şi locale - să îndeplinească şi să urgenteze realizarea unor acte ce intrau în atribuţiile de serviciu ale acestora, astfel încât firmele controlate de Bîrcină să obţină contracte comerciale sau alt tip de facilităţi comerciale.

Însă în 2019 Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat definitiv.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇