Patru femei au fost ucise și abandonate într-o casă din nordul Afganistanului. Ar fi vrut să fugă din țară

Patru femei au fost ucise și abandonate într-o casă din nordul Afganistanului. Ar fi vrut să fugă din țară

Un purtător de cuvânt al talibanilor a confirmat, sâmbătă, că patru femei, ale căror trupuri au fost găsite într-o casă din nordul țării, la Mazar-i-Sharif, au fost ucise.

Purtătorul de cuvânt al ministrului de Interne afgan, Qari Sayed Khosti a transmis că deja au fost arestați doi bărbați.

„Arestații au recunoscut că le-au invitat pe femei în casa respectivă. Cercetările sunt în curs”, a spus Qari Sayed Khosti, citat de Times of India.

Khosti n-a spus nimic despre identitatea victimelor, dar jurnaliștii de la Times of India scriu că cel puțin una dintre femeile ucise era activistă pentru drepturile femeii.

ADVERTISING

Jurnaliștii citează și surse ale BBC Persian, care susțin că femeile erau prietene și intenționau să meargă la aeroport pentru un zbor în străinătate.

Cele patru ar fi primit un telefon pe care l-au interpretat ca pe o invitație să participe la un zbor de evacuare. O mașină a venit și le-a luat. Ulterior, au fost găsite moarte, în casa din Mazar-i-Sharif.

Acestea nu sunt primele femei ucise, de când talibanii au preluat puterea în Afganistan.

Gruparea este ultaconservatoare și, în timpul guvernării precedente, înainte de intervenția americană, femeilor nu li se permitea să aibă acces la viața publică a țării.

ADVERTISING

Lucrurile s-au schimbat după îndepărtarea talibanilor de la putere, dar acum, după ce au revenit la conducere, mai multe organizații de femei au protestat în stradă, cerând ca drepturile să le fie respectate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇