O avarie a lăsat fără apă o parte din Constanța, Mamaia și Tabăra de copii Năvodari

O avarie a lăsat fără apă o parte din Constanța, Mamaia și Tabăra de copii Năvodari

O avarie a Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa a lăsat fără apă mai multe zone, printre care staţiunea Mamaia şi Tabăra de copii de la Năvodari.

Avaria magistralei din zona intersecţiei strada Diamantului cu Aleea Universităţii din municipiul Constanţa, lăsând fără apă locuitorii din cartierul Tomis Nord, staţiunea Mamaia şi zonele Mamaia Sat, Mamaia Nord, Depozitul 10 şi Tabăra de copii Năvodari.

Iniţial, compania a precizat că furnizarea apei potabile ar putea fi reluată luni, în jurul orei 21:00, dar s-a constatat că defecţiunea nu era atât de gravă cât s-a crezut iniţial. Complexul Constanţa Nord a fost realimentat cu apă, iar în zonele înalte din Mamaia Sat şi Mamaia Nord este presiune scăzută.

ADVERTISING

„În urma săpăturilor efectuate pentru a se interveni asupra conductei magistrale de alimentare cu apă, de la intersecţia străzii Diamantului cu Aleea Universităţii din municipiul Constanţa, s-a constatat că defecţiunea se afla la nivelul surselor cişmele. Prin urmare, imediat zona a fost izolată şi s-au făcut manevrele de vane pentru reluarea alimentării cu apă a consumatorilor din Complexul Constanţa Nord.

Deoarece apa este furnizată dintr-o sursă alternativă către zonele turistice, cu un debit mai mic, şi ţinând cont de sezonul estival în care consumul de apă este mare, această situatie generează reducerea presiunii apei potabile în zonele înalte din Mamaia Sat şi Mamaia Nord”, a explicat RAJA Constanţa.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇