Constanța a rămas fără apă caldă

Constanța a rămas fără apă caldă

Municipiul Constanţa a rămas fără apă caldă deoarece Electrocentrale Constanţa nu a avut bani pentru achitarea în avans a gazelor naturale utilizate la prepararea agentului termic. Societatea Termoficare Constanţa a anunţat că va plăti către furnizorul de gaz un avans din subvenţia la căldură primită de la municipalitate.

“Motivat de faptul că în lipsa resurselor financiare Electrocentrale Constanţa SA nu şi-a putut onora obligaţia achitării în avans a gazelor naturale utilizate la prepararea agentului termic, aşa cum s-a stabilit prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2022, aceasta a oprit producerea agentului termic în CET Palas. Pentru a asigura lichidităţile necesare achitării gazelor naturale în perioada următoare, Termoficare Constanţa SRL va achita către furnizorul de gaz un avans din subvenţia la căldură aprobată de municipalitate în şedinţa de astăzi”, a transmis Societatea Termoficare Constanţa, vineri, printr-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Sursa citată a menţionat că în această perioadă nu va putea furniza apă caldă. 

“Oprirea furnizării energiei termice în aceste zile facilitează executarea lucrărilor de modernizare a reţelei de transport într-un ritm mai accelerat şi permite repararea avariilor depistate în urma probelor la rece, astfel încât infrastructura termică să fie pregătită pentru începerea furnizării căldurii.

Până la reluarea furnizării producerii de energie termică în CET Palas, perioadă pe care o dorim cât mai scurtă, suntem puşi în imposibilitate să vă furnizăm apă caldă de consum”, a mai anunţat Societatea Termoficare Constanţa. 

ADVERTISING

Preţul energiei termice pentru populaţie pentru sezonul rece este de 450 de lei gigacaloria.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇