Nicușor Dan îi anunță pe bucureșteni cum vor sta cu apa caldă și căldura la iarnă

Nicușor Dan îi anunță pe bucureșteni cum vor sta cu apa caldă și căldura la iarnă
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, spune că problemele cu apa caldă și căldura vor continua mai mulți ani, pentru că lucrările avansează într-un ritm lent.

„Există o corelaţie între calitatea serviciului de apă caldă şi câtă apă pierzi. Acum 10 ani pierdeam 23 sau 24 la sută, acum am ajuns la 37 la sută. Am moştenit pierderi, 36 şi un pic. (..) Din toamnă, o să finalizăm achiziţia publică pentru cei 200 de km de reţea, este timp în toamnă să se facă proiectarea pentru ca anul viitor să avem 15 şantiere. Lucrul important este că am progresat încet şi progresăm mai repede şi ne ocupăm de problema asta”, a spus Nicuşor Dan. 

ADVERTISING

Despre ce se va întâmpla până în 2024, Nicuşor Dan a spus că „o să fie mai bine”.

„Cea mai rea iarnă a fost 2020-2021, vă aduc aminte că înainte de Crăciun am avut o avarie majoră, sectoarele 2 şi 3 nu au avut apă caldă. În 2022-2223 va fi ceva mai bine”, a afirmat el.

Întrebat dacă bucureştenii vor sta în frig, Nicuşor Dan a arătat că „o să fie avarii, cum a fost în toate iernile”.  

„Avarii o să fie trei, patru, cinci ani de acum încolo, avem conducte de 50 de ani, 60 de ani”, a explicat primarul.  

ADVERTISING

„Sunt foarte relaxat, nu ar trebui să fiu”

Întrebat de anunțul premierului Nicolae Ciucă despre dorința de a majora cu 50% impozitul pe proprietate de la 1 ianuarie 2023, edilul Capitalei s-a declarat foarte relaxat, pentru că nu la bugetul general vor merge banii, ci la sectoare.

„Sunt foarte relaxat. Nu ar trebui să fiu, dar din păcate Codul Fiscal spune că taxele locale se duc la primăriile de sector şi nu la Primăria Bucureşti. Consider că nu este corect aşa pentru că Primăria are de făcut proiectele mari de investiţii, plăteşte termia”, a spus primarul Capitalei.

ADVERTISING

Nicuşor Dan a menţionat că „există un dezechilibru, care este de cel puţin 20 de ani, în bugetul Municipiului Bucureşti, între cât ia primăria generală şi cât iau sectoarele şi atribuţiile pe care le au primăria generală şi primăriile de sectoare. 

„Ar trebui să vină mai mult la noi taxele, decât la sectoare, dar aşa este Codul Fiscal acum”, a spus el. 

Despre varianta ca primăriile de sector să preia o parte din plata acestor subvenţii, Nicuşor Dan a spus că este o zicală că nu trebuie să te duci într-o luptă pe care eşti sigur că o pierzi. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇