Vine apa caldă la Ploieşti, după aproape 3 luni. Şi nu în tot oraşul

Vine apa caldă la Ploieşti, după aproape 3 luni. Şi nu în tot oraşul

Societatea de termoficare a Ploieştiului, Termo Ploieşti SRL, anunţă că în cursul zilei de miercuri se reia parţial furnizarea apei calde în sistem centralizat, anunţul fiind făcut la aproape trei luni de la debutul crizei apei calde.

Conform unui comunicat de presă al operatorului, miercuri se reia furnizarea de apă caldă doar pentru blocurile racordate la centralele 23 August şi Bucov.

„Depunem toate eforturile ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, distribuţia apei calde să poată fi reluată în tot oraşul. Revenim cu atenţionarea ca toţi abonaţii să se asigure că lucrările la instalaţiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util, astfel încât să fie evitate incidentele (inundaţii în apartamente sau în subsolurile blocurilor) ce pot apărea odată cu încărcarea acestora”, arată sursa citată.

130.000 de ploieşteni racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, dar şi instituţii publice nu beneficiază, de la 1 august, de apă caldă în sistem centralizat, după ce operatorul de la acel moment a sistat serviciul, invocând necesitatea unor lucrări la cazanul de apă fierbinte (CAF) 2 al CET Brazi.

Operatorul a continuat însă să furnizeze apă caldă în sistem centralizat până la data de 27 septembrie pentru abonaţii racordaţi la CET 23 August şi Bucov, serviciul fiind ulterior sistat şi pentru aceştia.

La câteva săptămâni de la declanşarea crizei apei calde, Consiliul Local Ploieşti a aprobat înfiinţarea unei societăţi- Termo Ploieşti SRL- care să preia gestionarea serviciului de termoficare şi solicitarea transferului CET Brazi de la Consiliul Judeţean Prahova.

Ulterior, CET Brazi şi reţeaua primară de transport a agentului termic au fost transferate către municipiul Ploieşti, iar serviciul a fost delegat societăţii Termo Ploieşti.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇