Chirica pune polițiști la intersecțiile din Iași, să poată trece tramvaiul. USR PLUS: Râd şi dictatorii din lumea a treia

Chirica pune polițiști la intersecțiile din Iași, să poată trece tramvaiul. USR PLUS: Râd şi dictatorii din lumea a treia

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a anunţat, marţi, că pentru a fluidiza traficul după începerea noului an şcolar municipalitatea va introduce în intersecţiile importante câte un antemergător al Poliţiei Locale care să ajute tramvaiele să traverseze intersecţia.

Edilul Mihai Chirica a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că toţi elevii ieşeni vor merge fizic la cursuri începând de luni şi că a decis unele măsuri pentru fluidizarea traficului din oraş.

"În intersecţii va fi introdus un antemergător de la Poliţia Locală care să ajute la traversarea intersecţiei în special a tramvaiului, care nu poate efectua manevra de depăşire", a afirmat primarul Mihai Chirica.

ADVERTISING

El a precizat că vor fi introduse curse speciale pentru transportul elevilor şi studenţilor şi a făcut apel la ieşeni să nu abuzeze de reţeaua de transport în comun între orele 07:00 şi 08:00.

Senatorul USR PLUS Marius Bodea a comentat pe Facebook ideea, susţinând că "râd şi dictatorii din lumea a treia" de soluţia lui Chirica.

"Nino, nino, a luat-o Chirica razna şi mai tare! Soluţia lui pentru ca elevii să ajungă la şcoală prin traficul infernal din oraş: pune antemergător cu girofar de la Poliţia Locală pentru tramvaie şi autobuze, în intersecţii! În felul acesta, Chirica vrea să îi încurajeze pe părinţi să-şi lase copiii cu transportul public.

ADVERTISING

Şi a găsit soluţia magică, de râd şi dictatorii din lumea a treia: girofar în faţa tramvaiului! Chirica mai adaugă un motiv – tramvaiul, datorită tehnologiei, nu poate depăşi în intersecţie. La fel de logică ar fi chiar dotarea tramvaielor şi autobuzelor cu girofar, doar că încă nu e legal. Dar ar putea să ceară Guvernului să dea un OUG acum, cât încă se mai ţine cu dinţii Cîţu de scaun“, a susţinut Marius Bodea.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇