Ce trebuie să știți despre cuptoarele încorporabile cu gaz versus cele electrice

Ce trebuie să știți despre cuptoarele încorporabile cu gaz versus cele electrice

Cuptoarele încorporabile sau de perete sunt concepute pentru a se potrivi perfect cu dulapurile din bucătărie. Acestea permit încărcarea și descărcarea mai ușoară a vaselor grele datorită instalării lor flexibile. 

În plus, atunci când vine vorba de modernizarea bucătăriei, un cuptor încorporabil poate fi o alternativă extraordinară la cuptoarele de gătit standard. Acestea conferă dulapului un aspect mai modern, încorporat și sunt o alegere bună pentru bucătăriile mici, cu spațiu limitat.

În plus, deoarece sunt încorporate în perete, cuptoarele încorporabile ocupă mult mai puțin spațiu decât cuptoarele tradiționale. Cu toate acestea, este posibil să fie necesară o plită de gătit cu un cuptor încorporabil de perete. Costul acestei combinații este, de obicei, mai mare decât cel al unui aragaz. Pe de altă parte, combinațiile de cuptoare și aragaze încorporate, au un aspect mai modern și ajută la maximizarea spațiului din bucătărie.

ADVERTISING

Există două tipuri de cuptoare încorporabile: cuptoare de perete simple și cuptoare de perete duble. Alegerea între un cuptor încorporabil simplu și unul dublu se bazează pe obiceiurile dumneavoastră de gătit, precum și pe spațiul disponibil în bucătărie. 

Un cuptor încorporabil simplu este o alegere excelentă dacă nu gătiți foarte des și aveți o bucătărie mică. Pe de altă parte, un cuptor dublu vă va economisi timp dacă sunteți un bucătar profesionist de casă, dacă aveți o familie numeroasă sau dacă organizați frecvent petreceri. În plus, cuptoarele cu pereți dubli vă permit să gătiți diverse feluri de mâncare în același timp, evitând ca mirosurile și aromele să se combine.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cuptoarele încorporabile pe gaz și cele electrice sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni. Atât cuptoarele de perete pe gaz, cât și cele electrice funcționează admirabil, în timp ce cuptoarele electrice de perete sunt în prezent cele mai populare. În timp ce unii bucătari experimentați aleg gazul pentru plitele lor, discuția despre cuptor nu este la fel de aprinsă.

Căutarea cuptoarelor de perete cu opțiune de racordare la gaz este practic un lucru de la sine înțeles. Cu toate acestea, majoritatea producătorilor s-au îndepărtat treptat de furnizarea de alternative de combustibil pur electric, rămânând doar câteva opțiuni pe gaz. Pentru cei care preferă gazul, există în continuare o mulțime de posibilități, iar racordarea la gaz este adecvată. Totuși, racordarea electrică pentru cuptoarele de perete are avantaje semnificative, inclusiv o performanță îmbunătățită de coacere.

ADVERTISING

Dacă achiziționați un cuptor încorporabil electric cu elemente inferioare ascunse sau un cuptor de perete pe gaz cu difuzoare pentru distribuirea uniformă a căldurii pentru rezultate de gătit uniforme, ambele tipuri de cuptoare de perete vor funcționa admirabil.

La fel ca în cazul unui frigider încorporabil, când vine vorba de a decide între aceste două tipuri de cuptoare, majoritatea persoanelor sunt influențate de doi factori:

  • Costurile în avans (prețul de achiziție și instalarea)
  • Eficiența

Cuptoarele electrice sunt, de obicei, mai puțin costisitoare la achiziție și instalare decât cuptoarele pe gaz natural. Cu toate acestea, deoarece gazul este de obicei mai puțin costisitor decât energia electrică, cuptoarele pe gaz au costuri operaționale mai mici pe termen lung.

Rețineți că cuptoarele care sunt conectate la rețeaua electrică trebuie montate de instalatori de gaz sau electricieni autorizați. Aceștia trebuie să ofere un certificat de conformitate care să ateste faptul că instalația respectă toate cerințele aplicabile și a fost testată.

Cuptoarele pe gaz sunt eficiente din punct de vedere energetic și oferă un control rapid al căldurii și al temperaturii. Cuptoarele pe gaz sunt mai ușor de întreținut, deoarece au mai puține piese.

Cuptoarele electrice moderne se încălzesc rapid, așa că nu este nevoie să le pre-încălziți. Cuptoarele electrice sunt mai ușor de utilizat pentru persoanele care sunt începătoare la gătit. Deoarece nu există arzătoare cu serpentine, grătare sau tigăi de picurare pe aragazurile electrice moderne, acestea sunt mult mai ușor de curățat.

Cuptoarele pe gaz sunt preferate de bucătarii profesioniști. Acest lucru se datorează faptului că un cuptor încorporabil pe gaz produce căldură mai rapid și mai uniform decât cele electrice.

Cuptoarele electrice sunt preferate de brutari, deoarece răspândesc căldura mai uniform. Din cauza căldurii puternice din partea de jos 5, coacerea cu gaz poate fi dificilă. Cu elemente de sus și de jos, precum și cu un ventilator, puteți adapta setările pentru a se potrivi nevoilor dvs. de gătit cu anumite modele noi.

Până la urmă, totul se reduce la preferințele personale.