Vlad Voiculescu anunță măsuri dure după începerea școlii. Vor fi testați inclusiv copiii

Vlad Voiculescu anunță măsuri dure după începerea școlii. Vor fi testați inclusiv copiii

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunță că școala va începe cu măsuri sporite de precauție. Printre acestea se numără testarea antigen a simptomaticilor și a tuturor contacților unui pozitiv, fie adult, fie copil.

”Președintele a anuntat ieri ca de pe 8 februarie vor fi deschise școlile, în anumite conditii de siguranță și în funcție de condițiile epidemiologice.

Nu e o garantie, dar este o promisiune. Dacă evolutia lucrurilor ne permite, atunci este un obiectiv pentru acest Guvern”, a spus Voiculescu la finalul ședinței de guvern.

ADVERTISING

Desigur, deschiderea școlilor se va face cu măsuri suplimentare de precauție printre care se numără și vaccinarea personalului din învățământ și testarea tuturor persoanelor simptomatice și a contacților celor identificați Covid pozitiv, a mai explicat acesta.

”Dacă cineva apare într-o anchetă epidemiologică, atunci el va fi testat cu test antigen, fie el copil, fie adult.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dacă un copil dintr-o clasă este depistat pozitiv, toți copiii din acea clasă vor fi testați”, a explicat Voiculescu, spunând că în acest sens va fi realizat un ”Ghid de bune practici”.

”De asemenea, vom elabora un ghid de bune practici care să ne asigure că cele mai bune măsuri sunt luate pentru începerea școlilor pe 8 februarie. Măsurile de dinainte, precum igiena, distanțarea și purtarea măștii vor fi și mai strict încurajate și supravegheate”, a mai spus Voiculescu.

O.D.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇