Salvați Copiii România salută decizia redeschiderii școlilor şi cere măsuri urgente de recuperare educaţională

Salvați Copiii România salută decizia redeschiderii școlilor şi cere măsuri urgente de recuperare educaţională

Organizația Salvați Copiii România a reacționat, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că, începând din 8 februarie, majoritatea școlilor vor fi redeschise fizic, ”dacă situația pandemică se păstrează în parametrii ultimelor săptămâni”.

”Salvaţi Copiii România salută decizia anunţată de preşedintele Klaus Iohannis, de redeschidere a şcolilor, şi precizează că este crucial ca până în 8 februarie să fie construite programe de educaţie remedială. Copiii au plătit un cost mare deja şi e nevoie de măsuri concrete pentru ca decalajul educaţional să nu devină cronic”, se arată într-o declaraţie a organizației.

ADVERTISING

Studiu: 80% dintre părinți, copii și profesori cer revizuirea programei școlare

Reprezentanții Salvați Copiii au prezentat și o serie de condiții ce trebuie respectate pe mai departe, care reies dintr-un studiu realizat în rândul elevilor, profesorilor și părinților.

”În ceea ce privește condițiile pe care școlile trebuie să de îndeplinească, pentru ca redeschiderea să fie făcută în condiții de siguranță, cei mai mulți pun accentul pe existența materialelor igieno-sanitare, dar o condiție importantă este și evitarea aglomerației în spațiile limitrofe școlilor, după cum urmează:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
  • 83,5% dintre respondenți consideră că asigurarea condițiilor igieno-sanitare este o condiție necesară pentru deschiderea școlilor.
  • 69,8% spun că e nevoie de asistență medicală în toate școlile.
  • 59,3% dintre cei intervievați vor să fie luate măsuri pentru evitarea aglomerației în jurul școlilor.
  • 45,3% consideră că e necesară reducerea numărului de elevi din clase.
  • 44,8% consederă că e nevoie de transport sigur către și dinspre școală.

Odată reluată activitatea didactică în școli, devine imperioasă recuperarea materiei și acoperirea decalajului educațional pentru copiii vulnerabili, care nu au avut o participare reală la educația online.

ADVERTISING
  • 80.9% consideră utilă revizuirea programei școlare, cu accent pe materia esențială.
  • 43,7% spun că sunt necesare intervenții de sprijin pentru cei care nu au reușit să participe real la educația online
  • .Un procent mic - 10,2% - se pronunță pentru prelungirea duratei cursurilor în aces an școlar.

Sondajul a fost realizat în perioada 7 – 30 decembrie, pe un eșantion neprobabilistic format din 8.193 de respondenți, dintre care 5811 elevi, 1734 părinți și 648 de cadre didactice.”

Gabriela Alexandrescu: Costurile plătite de copii au fost enorme

Președintele Organizației Salvați Copiii a fost printre primele personalități care a reacționat pe Facebook la anunțul făcut de Klaus Iohannis.

”Preşedintele tocmai a anunţat că se redeschid majoritatea şcolilor, din 8 februarie. Mai e puţin timp şi e crucial să construim acum programe de educaţie remedială, pentru că deja costurile plătite de copii au fost enorme”, a scris aceasta pe Facebook.

Preşedintele tocmai a anunţat că se redeschid majoritatea şcolilor, din 8 februarie. Mai e puţin timp şi e crucial...

Posted by Gabriela Alexandrescu on Thursday, January 14, 2021

Decizia finală, însă, va fi luată după o evaluare ce va avea loc în data de 2 februarie, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇