Explicațiile STS pentru startul ratat al etapei a doua de vaccinare

Explicațiile STS pentru startul ratat al etapei a doua de vaccinare

Românii au fost îndemnați, de la medici, la oficiali de la cel mai înalt nivel, să aplice pentru vaccinarea anti-COVID, etapa a doua fiind programată să înceapă pe 15 ianuarie, la ora 15:00.

Ba chiar președintele Klaus Iohannis a ales să se vaccineze simbolic astăzi, pentru a fi un exemplu pentru români. În etapa a doua sunt incluse persoanele peste 65 de ani, pacienții cu boli cronice și angajații care se consideră că desfășoară activități în domenii esențiale.

Doar că la ora 15:00 cei care au vrut să se vaccineze au fost întâmpinați de nenumărate erori. Practic, startul etapei a doua de vaccinare a fost ratat.

ADVERTISING

Iată, pas cu pas, cum a decurs prima oră din etapa a doua de vaccinare: Platforma nu merge, doritorii nu se pot programa și Guvernul încă n-a adoptat legislația (Foto)

La o oră după ce românii au încercat în zadar să parcurgă pașii necesari programării la vaccin, STS a emis un comunicat în care a explicat situația.

Mai exact, instituția a spus că abia la ora 15:00, când etapa a doua ar fi trebuit să fie deja online, a început să facă actualizările necesare.

”Având în vedere că trecerea de la prima etapa s-a realizat începând cu orele 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2.

ADVERTISING

Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare.

Specialiștii STS desfășoară activitățile tehnice necesare pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță a platformei de programare la vaccinare”, se arată în comunicatul STS remis SpotMedia.ro.

Nu este însă nicio explicație pentru care a fost nevoie de o oră ca această informare să fie făcută, dacă nu în presă, măcar pe platforma, astfel încât românii să nu își piardă degeaba timpul.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇