Valeriu Gheorghiță: Săptămâna aceasta demarăm vaccinarea profesorilor

Valeriu Gheorghiță: Săptămâna aceasta demarăm vaccinarea profesorilor

Vaccinarea cu prioritate a persoanelor din învățământul preuniversitar și universitar începe săptămâna aceasta, cu sprijinul echipelor mobile de vaccinare în centrele de vaccinare deja existente în județe, a anunțat, luni seara, coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță.

El a subliniat că în prezent sunt aproximativ 42.000 de persoane din sistemul de educație care au fost deja vaccinate. Dintre ele, circa jumătate au primit deja doza a doua.

Alte 128.000 de persoane din sistemul de învățământ sunt deja programate, a mai spus dr. Gheorghiță.

ADVERTISING

În cursul acestei săptămâni vom demara vaccinarea cu prioritate a persoanelor atât din sistemul de învățământ preuniversitar, cât și universitar, prin sprijinul echipelor mobile de vaccinare în spațiile puse la dispoziție în mare parte de Ministerul Educației, respectiv în centrele de vaccinare existente la nivelul fiecărui județ, separat pe cele două tipuri de vaccinuri: vaccinul de la AstraZeneca, respectiv vaccinul de la Pfizer”, a spus dr. Gheorghiță la Antena3.

ADVERTISING

Luni au fost trimise către România aproximativ 201.000 doze de vaccin de la Pfizer, cea mai mare tranșă de până la acest moment, care asigură, practic, vaccinarea persoanelor deja programate pentru prima doză, cât și doza a doua.

De asemenea, permite accelerarea campaniei de vaccinare și, respectiv, vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ, a persoanelor internate în centrele rezidențiale care nu au fost vaccinate, dar și a persoanelor care sunt, în momentul de față, în imposibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare.

ADVERTISING

Valeriu Gheorghiță a anunțat și că ia în calcul deschiderea de noi cabinete de vaccinare în luna martie, cu posibilitatea începerii programărilor chiar de la începutul lunii martie.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare este de părere că, astfel, o să se ajungă în curând la un milion de persoane vaccinate și dacă ritmul se va menține 10 milioane de români vor putea fi vaccinați până în luna septembrie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇