Ungaria nu recunoaşte certificatul european de vaccinare, dacă acesta nu include Sputnik și serul chinezesc

Ungaria nu recunoaşte certificatul european de vaccinare, dacă acesta nu include Sputnik și serul chinezesc

Ungaria nu va recunoaşte „certificatele verzi digitale” propuse de Comisia Europeană, în cazul în care vaccinurile anticoronavirus administrate de autorităţile medicale ungare nu sunt acceptate de alte ţări. Este vorba despre vaccinurile produse în Rusia și China.

Guvernul Ungariei avertizează că va recunoaşte certificatele pe bază de reciprocitate. Dacă alte ţări nu recunosc certificatele de vaccinare emise de Ungaria, "atunci, pe baza reciprocităţii, Ungaria nu va accepta certificatele din ţările care nu le acceptă pe cele din Ungaria", afirmă Gergely Gulyás, ministrul ungar pentru Politicile Cabinetului, citat de site-ul HungaryToday.hu.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Ungaria utilizează vaccinurile Sinopharm (China) şi Sputnik V (Rusia).

Comisia Europeană a subliniat că vor fi acceptate doar certificatele care confirmă vaccinarea cu produse aprobate în spaţiul UE, precizând însă că "statele membre pot decide să accepte vaccinuri suplimentare".

Cetăţenii ungari vaccinaţi ar putea fi astfel nevoiţi să demonstreze prin teste că nu au coronavirus sau că au anticorpi după vindecare.

Până în prezent, Agenţia Europeană a Medicamentelor a aprobat patru vaccinuri anticoronavirus: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca/Oxford şi Johnson & Johnson. Ungaria şi Slovacia au achiziţionat vaccinuri din afara Uniunii Europene.

Comisia Europeană a prezentat, miercuri, proiectul "Certificatului verde digital" (în engleză: "Digital Green Certificate" / în franceză "Certificat vert numérique"), un instrument "nediscriminatoriu" şi "temporar", care, dacă va fi aprobat de Consiliul European şi de Parlamentul UE, ar urma să faciliteze circulaţia în spaţiul comunitar.

Proiectul prevede recunoaşterea doar a vaccinurilor autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentelor.

Certificatul va conţine date despre vaccinarea anti-COVID-19, despre rezultate negative la teste pentru depistarea coronavirusului sau despre prezenţa anticorpilor după vindecarea de COVID-19.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!