Un nou tratament distruge tumorile canceroase de la cap și gât, chiar și în cazurile terminale

Un nou tratament distruge tumorile canceroase de la cap și gât, chiar și în cazurile terminale

O combinație de medicamente testată de oamenii de știință s-a dovedit că duce la dispariția completă a tumorilor la unii pacienți, chiar în fază terminală.

Tratamentul constă într-un coctail de medicamente pentru imunoterapie. Sistemul imunitar al pacienților este pus la treabă, acesta ajungând să extermine celulele canceroase, a rezultat din studiul Institutului de Cercetare a Cancerului (ICR), Londra și Royal Marsden.

Combinația de medicamente nivolumab și ipilimumab a dus la o reducere a dimensiunii tumorilor la pacienții cu cancer la cap și gât, bolnavi în fază terminală. În cazul unora, cancerul a dispărut cu totul, medicii constatând că nu mai există niciun semn detectabil de boală.

ADVERTISING

Așa s-a întâmplat și în cazul unui bunic de 77 de ani, vindecat complet, care în ultima săptămână a fost într-o croazieră cu soția, arată The Guardian.

Combinarea celor două medicamente imunoterapeutice s-ar putea dovedi o nouă armă eficientă împotriva mai multor forme de cancer avansat, cred experții.

Cercetări anterioare care au avut în centru aceeași combinație de medicamente au arătat beneficii similare pentru pacienții cu cancer la rinichi, piele și colon.

Pe lângă creșterea șanselor de supraviețuire pe termen lung a pacienților, au spus oamenii de știință, imunoterapia are mult mai puține efecte secundare comparativ cu chimioterapia, un tratament ”extrem”, dar standard, oferit multor pacienți cu cancer avansat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇