Restricţiile din cauza Covid-19, prelungite până la 8 martie în Grecia

Restricţiile din cauza Covid-19, prelungite până la 8 martie în Grecia

Guvernul grec a prelungit vineri până la 8 martie restricţiile în vigoare la Atena şi în mai multe regiuni ale ţării, cazurile de infecţie cu coronavirus fiind numeroase, relatează AFP.

''Epidemiologii noştri au considerat că este necesar să extindem măsurile'', a declarat viceministrul Protecţiei civile Nikos Hardalias (foto), exact la un an de la apariţia primului caz de COVID-19 în Grecia.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

''Un an mai târziu, încă luptăm (...) Nu ne vom clătina, nu ne vom pierde curajul şi nu vom da înapoi'', a adăugat oficialul grec, vizibil emoţionat, în cadrul unei conferinţe de presă. ''Datorită vaccinurilor, libertatea nu este foarte departe'', a adăugat el.

Ένα χρόνο σήμερα...Ένα χρόνο μετά τον ερχομό της πανδημίας, έχουμε διανύσει μια τεράστια, πρωτοφανή πορεία. Μια πορεία...

Posted by Nikos Hardalias B on Friday, February 26, 2021

Potrivit epidemiologului Gikas Magiorkinis, membru al comitetului privind coronavirusul din cadrul Ministerului Sănătăţii, internările în terapie intensivă au crescut cu 12% în această săptămână.

Grecia se află sub restricţii de la începutul lunii noiembrie. Unele restricţii au fost relaxate cu puţin timp înainte de Crăciun, dar au fost reimpuse în februarie, în mod inegal în funcţie de gravitatea pandemiei în regiuni.

Pandemia a ucis 6.400 de persoane în Grecia, unde au fost înregistrate 188.000 de cazuri. Peste 826.000 de persoane au fost deja vaccinate dintr-o populaţie de 10,7 milioane de locuitori.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!