Grecia promite că nu va refuza turiştii nevaccinaţi, dar le va cere test Covid-19 negativ

Grecia promite că nu va refuza turiştii nevaccinaţi, dar le va cere test Covid-19 negativ

Ministrul grec al Turismului, Harry Theoharis, a declarat că țara sa va fi deschisă anul acesta tuturor turiștilor care dețin fie un test Covid-19 negativ, fie un certificat de vaccinare.

Dorind să pună capăt zvonurilor conform cărora vaccinarea antiCovid-19 va fi condiția exclusivă pentru intrarea în Grecia, ministrul a promis că niciun hotel din țară nu va refuza turiștii care nu au fost vaccinați, informează Greek Travel Pages.

"Condiția pentru ca cineva să călătorească în țara noastră (și să rămână) va fi testul molecular negativ sau certificatul de vaccinare. Practic, cine nu are certificat de vaccinare la intrarea în țară poate prezenta un test negativ PCR", a spus Theoharis, adăugând că, dacă cineva nu dorește să își arate certificatul de vaccinare la intrarea în Grecia, poate prezenta un test Covid negativ.

ADVERTISING

„În orice caz, datele cu caracter personal vor fi protejate”, a precizat ministrul.

Grecia a discutat deja cu Israelul, Cipru și Serbia introducerea unui certificat de vaccinare pentru a permite accesul călătorilor fără restricții.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a propus Comisiei Europene instituirea unui certificat de vaccinare la nivelul UE pentru a facilita călătoriile în Europa.

ADVERTISING

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat recent că propunerea premierului grec va fi discutată din nou.

De precizat este faptul că Grecia nu a stabilit încă o dată de la care certificatele de vaccinare vor fi acceptate pentru intrarea în țară.

Ministrul Theoharis și-a exprimat optimismul în ceea ce privește sectorul turistic și a spus că se așteaptă ca anul 2021 să fie un an mai bun decât 2020 pentru Grecia.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇