Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: Este foarte greu să ținem piept acestui val anti-mască, trebuie să credem în medici

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: Este foarte greu să ținem piept acestui val anti-mască, trebuie să credem în medici

Carmen Dorobăț, managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, afirmă că este din ce în ce mai greu ”să ținem piept acestui val anti-mască”.

Ea punctează că măsura obligativității măștii sanitare s-a luat și în alte țări, nu doar în România, iar oamenii ar trebui să creadă în medici când recomandă această măsură de protecție.

”Este foarte greu să ținem piept acestui val anti-mască, care se propagă mai ales pe rețelele de socializare. (…) Sănătatea societății vine de la noi toți și trebuie să înțelegem corect aceste măsuri. (…) Peste tot s-au luat astfel de măsuri, nu doar țara noastră se află în această situație (…) Vom trece cu bine spre un tărâm ce înseamnă sănătate”, a declarat Carmen Dorobăț la Realitatea Plus.

ADVERTISING

Arafat spune că oamenii care îi îndeamnă pe credincioși să meargă la pelerinaj nu dau doi lei pe viața lor

Ea atrage atenția că dacă situația din România continuă pe acest trend ascendent ”vom avea probleme”.

”Mai avem cam 400 de locuri la terapie intensivă. 2000 de infectări zilnice, 5% cazuri grave dintre acestea. Dacă vom continua astfel, într-o lună vom avea probleme. (…) Ne aducem aminte de sezonul estival când noi spuneam să purtați măști inclusiv în spațiile deschise aglomerate, pentru că venea sezonul rece și începeau și școlile. (…) În fiecare moment trebuie să ne amintim și să credem în buna credință a medicilor care ne spun să purtăm mască. (…)”, a completat specialistul.

ADVERTISING

Cifrele pandemiei

Marți a fost cea mai neagră zi pentru România, cu 73 de morți de COVID. Autoritățile au anunțat 2.121 de cazuri noi de COVID, din 23.476 de teste procesate.

Un nou record am atins și în ce privește pacienții în stare gravă. Marți dimineață la ATI erau internați 608 pacienți. În total, în spitalele COVID erau internate 8.097 de persoane.

Detalii aici - Cea mai neagră zi pentru România, cu 73 de morți de COVID. Avem iar peste 2.000 de noi îmbolnăviri și 608 pacienți la ATI (Infografice)

ADVERTISING

Vezi și: COVID-19 în diaspora: Încă 64 de români s-au îmbolnăvit în Germania


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇