Încă un efect al Covid: Doar bărbații sunt afectați, dar pe termen lung

Încă un efect al Covid: Doar bărbații sunt afectați, dar pe termen lung

Probleme de respirație, confuzia, lipsa gustului sunt doar câteva dintre efectele pe termen lung cu care se confruntă cei care au suferit de Covid-19. Recent, însă, s-a descoperit că și disfuncția erectilă completează acest peisaj deja sumbru.

Cei care au tras semnalul de alarmă în acest sens sunt experți din Italia și SUA, care avertizează că efectul e unul pe termen lung, conform DW.

După cum a declarat medicul american Dena Grayson, e vorba despre o complicație care se poate instaura pe viață.

Vezi și Efectele coronavirusului: Creierul uman poate îmbătrâni și cu 10 ani după COVID-19

ADVERTISING

Un studiu realizat în Italia demonstrase deja că disfuncția erectilă este atât un factor de risc pentru pneumoniile cauzate de Covid, dar și o consecință a instalării virusului în organism. Se știe că virusul afectează mai ales vasele de sânge mici, așa cum sunt cele de la nivelul penisului, cauzând blocaje.

Potrivit lui Emmanuele Jannini, profesor de endocrinologie și sexologie medicală la Universitatea Tor Vergata din Roma, disfuncția erectilă care se instalează la pacienții cu Covid nu ar trebui să mire pe nimeni, din moment ce coronavirusul afectează atât fizic, cât și psihic. Însăși disfuncția erectilă vorbește atât despre sănătatea fizică, cât și cea mentală.

ADVERTISING

Citește și O altă parte înfricoşătoare a COVID-19: Efecte serioase pe termen lung, chiar dacă ai avut o formă uşoară și chiar dacă eşti tânăr


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇