Încă trei cazuri cu tulpina britanică au fost confirmate în România. Două au fost depistate la școala-focar din Capitală

Încă trei cazuri cu tulpina britanică au fost confirmate în România. Două au fost depistate la școala-focar din Capitală

Încă trei cazuri cu tulpina britanică au fost confirmate, miercuri, în România. Astfel, ajungem la un total de 8 infecții cu noua mutație.

Medicul Andreea Moldovan, recent numit secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că două dintre cele trei cazuri au fost confirmate la Școala 28 din Capitală, considerată focar cu noua tulpină a SARS-CoV-2.

Al treilea caz este confirmat la o persoană care nu aparține focarului, a precizat Moldovan.

”Avem încă trei teste pozitive. Două dintre ele aparțin focarului din școală. Un test pozitiv este la o persoană care nu aparține acestui focar. Este o persoană tânără, am luat legătura telefonic cu dânsa, este în stare bună. Este carantinată la domiciliu cu prietenul, care este și el pozitiv. Testul doamnei a ridicat suspiciuni și de aceea s-a făcut secvențierea. Al lui (testul – n.red.) nu a ridicat suspiciuni”, a declarat Moldovan, miercuri, la sediul Guvernului.

ADVERTISING

Conform Digi24, femeia lucrează la o companie aeriană.

Noutăţi despre tulpina britanică de coronavirus: Cine decide secvențierea? Ce se întâmplă în cazul internării cu noua mutație?

Amintim că directorul CNSCBT din INSP, medicul Adriana Pistol, a afirmat, marți, că la Școala 28 din Capitală există un focar cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2.

7 angajați de la Şcoala 28 din Bucureşti au Covid. Patru dintre ei sunt testați și pentru tulpina britanică

Anterior, în România, aveam confirmate 5 infecții cu noua tulpină britanică: una la Giurgiu, două în București, una în Suceava și una în Constanța.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Detalii despre aceste cazuri:

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇