Două noi cazuri cu tulpina britanică de coronavirus au fost depistate în București. Nici acești pacienți nu au fost în străinătate

Două noi cazuri cu tulpina britanică de coronavirus au fost depistate în București. Nici acești pacienți nu au fost în străinătate

Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost înregistrate în România, conform unor analize realizate la INBI „Matei Balș”.

Ambele cazuri sunt din București. Și în aceste cazuri, ca și la prima persoană detectată cu noua tulpină, este vorba despre persoane care nu au călătorit în afara țării.

"Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării. Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare", au transmi autoritățile.

ADVERTISING

Acestea au precizat că se ai așteaptă rezultatul și altor teste care se află în lucru la laboratorul INBI „Matei Balș”, cu rezultate în curs.

Recomandările autorităților

Ministerul Sănătății recomandă populației să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor.

ADVERTISING

Ministerul Sănătății cere menținerea restricțiilor în Capitală

Având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.

Amintim că acum câteva săptămâni o tânără din Giurgiu, care nu călătorise în Marea Britanie, a fost depistată cu totul întâmplător ca fiind infectată cu noua tulpină a coronavirusului, la Institutul Matei Balș din Capitală.

Alți membri ai familiei respective au fost confirmați cu Covid și plasați în izolare sau carantină, fără să se precizeze public varianta de coronavirus cu care erau infectați, deși DSP Giurgiu a transmis câteva date legate de acest caz.

ADVERTISING

De asemenea, precizăm că medicul Octavian Jurma, unul dintre cei mai buni cunoscători ai modului în care a evoluat și continuă să evolueze pandemia, la noi și în lume, a scris public pe Facebook că :”Tulpina B117 este în București și rata de infectare va crește în continuare fără să țină cont că opinia publică nu dorește asta”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇