Încă 4 bolnavi de Covid în Giurgiu, în familia tinerei care are noua tulpină din Marea Britanie. Niciunul nu a călătorit în străinătate

Încă 4 bolnavi de Covid în Giurgiu, în familia tinerei care are noua tulpină din Marea Britanie. Niciunul nu a călătorit în străinătate

Încă patru oameni din Giurgiu au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19 în familia tinerei care are noua tulpină descoperită în Marea Britanie, deşi niciunul nu a călătorit în străinătate.

Potrivit RRA, este vorba despre patru membri ai familiei tinerei de 27 de ani din Câmpurelu, prima româncă depistată cu noua tulpină de COVID-19.

DSP Giurgiu menţionează că tânăra s-a prezentat, împreună cu copilul, la camera de gardă a Institutului Matei Balș, având simptome uşoare.

Cele două persoane au fost testate, au primit tratament și au fost trimise acasă, iar DSP Giurgiu a primit rezultatele testelor, care confirmau infectarea cu virusul SARS-CoV2. Cele două persoane, mamă și fiică, au primit decizii de izolare la domiciliu.

ADVERTISING

Pe 4 ianuarie, au mai fost testați încă 5 membri ai aceleași familii, deoarece prezentau simptome ușoare. Rezultatele acestora au relevat faptul că trei persoane sunt pozitive, adaugă RRA.

Nimeni nu a fost spitalizat. Cele patru persoane confirmate sunt tot în izolare la domiciliu, în timp ce contacții din aceeași familie sunt în carantină.

Nici tânăra care este primul român confimrat cu noua tulpină de Covid, nici vreun alt membru al familiei nu au călătorit în Marea Britanie și nici nu au intrat în contact direct cu vreo persoană care să fi călătorit în străinătate, aşadar noua tuplină are deja transmitere comunitară în ţara noastră.

ADVERTISING

Citeşte mai multe despre noua tulpină de COVID-19 descoperită în UK:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇