Al cincilea caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus este un pensionar din Constanţa, care nu a fost plecat din ţară

Al cincilea caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus este un pensionar din Constanţa, care nu a fost plecat din ţară

Un al cincilea caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus a fost depistat la un bărbat din Constanţa, a confirmat Grupul pentru Comunicare Strategică.

Reprezentanţii INSP arată că este vorba despre un bărbat de 69 de ani, care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie.

Bărbatul a început să aibă simptome de boală pe 28 decembrie 2020, iar în 2 ianuarie a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv.

În perioada 4-6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanța, după care pe 7 ianuarie a ajuns într-un spital din București cu stare generală afectată.

ADVERTISING

Pe 17 ianuarie, i s-a recoltat o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridică suspiciunea infecției cu tulpina B.1.1.7, se face secvențierea cu confirmare marți, 26.01.

Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu ştie să fi venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus.

DSP Constanța are în desfășurare o anchetă pentru acest caz.

Amintim că, până acum, în România au fost confirmate 4 cazuri cu noua tulpină mai contagioasă! Cel mai recent depistat este un bărbat de 39 de ani din Suceava, care a venit din Marea Britanie pe 5 ianuarie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cazul de la Suceava este primul în care persoana infectată a contractat virusul după ce a fost în Marea Britanie, în cazurile precedente fiind vorba despre persoane care nu călătoriseră în străinătate.

Octavian Jurma, unul dintre cei mai buni cunoscători ai modului în care a evoluat și continuă să evolueze pandemia, la noi și în lume, a scris public de săptămâna trecută pe Facebook că :”Tulpina B117 este în București și rata de infectare va crește în continuare fără să țină cont că opinia publică nu dorește asta”.

ADVERTISING

Iată și un interviu acordat de specialist SpotMedia.ro, exact pe acest subiect – Atitudinea bizară a României față de noua tulpină britanică a coronavirusului: UE se protejează, Bucureștiul deschide barurile și jocurile de noroc – Interviu cu dr. Octavian Jurma


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇