Gheorghiță: Sunt persoane din mediul rural care se plâng că nu reușesc să se programeze, pentru că locurile sunt ocupate de cei veniţi din alte localități

Gheorghiță: Sunt persoane din mediul rural care se plâng că nu reușesc să se programeze, pentru că locurile sunt ocupate de cei veniţi din alte localități

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marți că sunt persoane din mediul rural care se plâng că nu reușesc să se programeze în localitatea în care locuiesc, pentru că locurile sunt ocupate de persoane din alte localități.

El a precizat că este o competiție naturală, iar autoritățile au dorit ca fiecare persoană să aibă libertatea de a se programa acolo unde doreşte şi în funcție de programul pe care îl are.

Sunt persoane din anumite judeţe şi localităţi din mediul rural care se plâng că nu reuşesc să se programeze pentru că vin persoane din alte judeţe şi se programează.

ADVERTISING

Este o competiţie naturală, noi nu am dorit să limităm posibilitatea de programare pentru a avea fiecare libertatea de a se programa acolo unde doreşte şi în funcție de programul pe care îl are”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Întrebat de ce nu au fost alocate mai multe doze centrelor din orașe, astfel încât locuitorii acestora să nu fie nevoiți să se programeze la centre din mediul rural, Gheorghiță a explicat că repartizarea vaccinurilor se face în funcție de programări.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”În principiu, toate centrele de vaccinare nu au doze în centru decât pentru două sau trei zile, în funcţie de numărul de persoane programate. Deci, practic, în centrele care au locuri libere nu stau doze care sunt nefolosite. Centrele regionale de depozitare au aceste doze, ele sunt alocate către aceste centre în funcţie de persoanele care sunt programate.

Deci dacă ai centre care au un grad maxim de ocupare evident că acolo vei distribui acele doze. Noi facem necesarul de doze şi stocurile le evaluăm în funcţie de capacitatea maximală de vaccinare în toate centrele”, a spus Gheorghiţă.

ADVERTISING

Coordonatorul campaniei de vaccinare a subliniat că este important să fie asigurată o distribuţie cât mai uniformă a acestor doze în centrele de vaccinare, chiar dacă nivelul de ocupare este diferit.

”Este important să facilităm şi accesul celor din mediul rural în centrele de vaccinare. E adevărat că nivelul de ocupare al acestor locuri nu este la fel de mare cu ceea ce se întâmplă în municipii şi oraşe, însă cred că este important să asigurăm o distribuţie cât mai uniformă a acestor doze în centrele de vaccinare, chiar dacă nivelul de ocupare este diferit”, a mai spus Gheorghiță.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇