După Bucureşti, nici la Cluj nu mai sunt doze de vaccin după prima zi de programări

După Bucureşti, nici la Cluj nu mai sunt doze de vaccin după prima zi de programări

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, sâmbătă dimineaţă, că nici la Cluj şi nici la Bucureşti nu mai sunt locuri la acest moment pentru cea de a doua etapă a vaccinării anti-COVID. El a mai spus că soluţia va fi realocarea de doze, atunci când vor fi disponibile.

„La Cluj şi la Bucureşti nu mai sunt locuri, lucru îmbucurător. Acum problema este că nu avem destul vaccin. Toată organizarea logistică este la MApN, soluţia va fi realocarea de doze când vor ajunge altele. Problema este că sunt mult mai mulţi oameni care vor să se vaccineze, faţă de numărul de doze existent”, a declarat Voiculescu la Pro TV.

ADVERTISING

El a mai spus că platforma de înscriere pentru vaccinare sigur va fi îmbunătăţită.

"Săptămâna viitoare vor fi incluşi oamenii fără adăpost, copiii cu handicap şi aparţinătorii lor. Medicii de familie joacă un rol important şi este regretabil că platforma nu a funcţionat mai bine şi au avut probleme, dar suntem abia la început.

Nu-mi fac atâtea probleme pentru cei care nu vor să se vaccineze, poate sunt sănătoşi, poate mai au întrebări, grija mea merge către cei bătrâni şi bolnavi, care nu au reuşit să se înscrie şi sper să fie ajutaţi să reuşească acest lucru", a adăugat ministrul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Start ratat pentru etapa a doua de vaccinare

Etapa 2 de vaccinare a început teoretic vineri, la ora 15:00. Autoritățile au anunțat din timp că din acel moment, persoanele de peste 65 de ani, pacienții cu boli cronice și angajații care se consideră că desfășoară activități în domenii esențiale pot să vadă centrele disponibile și să se programeze.

Doar că în primele ore platforma a dat erori sau a fost cu totul indisponibilă. Abia după ora 18:00 STS a anunțat că ea este funcțională, iar în scurt timp în București și Cluj dozele s-au epuizat.

ADVERTISING

Iată, pas cu pas, cum au decurs primele trei ore din etapa a doua de vaccinare: Platforma nu merge, doritorii nu se pot programa și Guvernul a adoptat târziu legislația (Foto)

În plus, lipsa de organizare s-a văzut și la nivelul guvernului. Executivul abia vineri, la ora 14:00, s-a reunit într-o ședință online pentru a adopta ordonanța de urgență necesară pentru organizarea centrelor de vaccinare, finanțarea lor sau recrutarea și plata personalului medical.

Abia la ora 18:05 ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a ieșit să anunțe că ordonanța urmează ”în scurt timp să fie publicată în Monitorul Oficial”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇