Vlad Voiculescu, după ce a anunţat că şi-a programat ușor părinţii pentru vaccinare, în timp ce românii s-au chinuit cu orele: Se pare că am evaluat parţial greşit

Vlad Voiculescu, după ce a anunţat că şi-a programat ușor părinţii pentru vaccinare, în timp ce românii s-au chinuit cu orele: Se pare că am evaluat parţial greşit

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunțat vineri seară pe Facebook că a reușit să îşi programeze părinţii pentru vaccinarea împotriva COVID-19, folosind plaftorma dedicată, iar aceasta a funcţionat bine.

În scurt timp, sute de români care s-au chinuit ore întregi pe aceeași platformă i-au scris comentarii prin care l-au informat de probleme.

După trei ore, ministrul a revenit cu un update, recunoscând că s-a grăbit când a lăudat platforma și că mai e mult de muncă.

ADVERTISING

”Tocmai mi-am programat părinții pentru vaccinare. Platforma a funcționat bine. E intuitivă. Vor mai fi disfuncționalități? Probabil că da. Nu voi veni niciodată în fața voastră să vă spun că totul este perfect atunci când nu este. STS lucrează încontinuu pentru a rezolva probleme și pentru a îmbunătăți platforma.

Repet ce am zis în ultimele zile, și anume că nu avem doze de vaccinuri la discreție. Trebuie să ținem cont de acest lucru. Părinții și bunicii noștri dar și cei care suferă de boli cronice trebuie să aibă prioritate!

În ceea ce privește organizarea: sunt unele DSP-uri care s-au organizat foarte bine - au organizat centre de vaccinare, au organizat echipele mobile. Un exemplu: Bihorul - are deja 6 centre pe 7 fluxuri - s-au menținut centrele din spitale și s-au înființat puncte noi. Mai mult, au 4 echipe mobile cu medici militari și medici din spitale. Omul sfințește locul!”, a fost postarea inițială a lui Voiculescu.

ADVERTISING

Ședință după comentariile de pe Facebook

Câteva ore mai târziu a revenit.

”Se pare că am evaluat parţial greşit. Am citit câteva sute de comentarii şi reacţii, am vorbit cu cunoscuţi şi am încercat să îi ajut pe câţiva cu înscrierea.

Dacă pentru mine (şi probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alţii înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur şi simplu imposibil. Mai e mult de muncă.

ADVERTISING

Mâine (n.r. - sâmbătă) voi lua legătura cu cei de la STS şi CNCAV să văd cum îi putem ajuta. O parte dintre comentariile de aici vor fi transmise de asemenea”, a scris apoi pe Facebook ministrul.

UPDATE: se pare că am evaluat parțial greșit. Am citit câteva sute de comentarii și reacții, am vorbit cu cunoscuți și...

Posted by Vlad Voiculescu on Friday, January 15, 2021

Start ratat pentru etapa a doua de vaccinare

Etapa 2 de vaccinare a început teoretic vineri, la ora 15:00. Autoritățile au anunțat din timp că din acel moment, persoanele de peste 65 de ani, pacienții cu boli cronice și angajații care se consideră că desfășoară activități în domenii esențiale pot să vadă centrele disponibile și să se programeze.

Doar că în primele ore platforma a dat erori sau a fost cu totul indisponibilă. Abia după ora 18:00 STS a anunțat că ea este funcțională, iar în scurt timp în București și Cluj dozele s-au epuizat.

Iată, pas cu pas, cum au decurs primele trei ore din etapa a doua de vaccinare: Platforma nu merge, doritorii nu se pot programa și Guvernul a adoptat târziu legislația (Foto)

În plus, lipsa de organizare s-a văzut și la nivelul guvernului. Executivul abia vineri, la ora 14:00, s-a reunit într-o ședință online pentru a adopta ordonanța de urgență necesară pentru organizarea centrelor de vaccinare, finanțarea lor sau recrutarea și plata personalului medical.

Abia la ora 18:05 ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a ieșit să anunțe că ordonanța urmează ”în scurt timp să fie publicată în Monitorul Oficial”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇