Beatrice Mahler: Elevii de clasa a 12-a ar trebui să fie prioritizaţi la vaccinare

Beatrice Mahler: Elevii de clasa a 12-a ar trebui să fie prioritizaţi la vaccinare

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, susține că media de vârstă a pacienţilor cu Covid este în scădere faţă de anul trecut, făcând apel pentru vaccinarea elevilor din clasa a 12-a.

„Există o monitorizare atentă a evoluţiei cazurilor şi probabil că măsurile în ceea ce priveşte campania de vaccinare vor trebuie luate şi în privinţa acestei categorii de tineri, pentru că ştim că ei pot fi vaccinaţi dacă au peste 16 ani. Ştim că cei din clasa a 12-a vor continua să meargă la şcoală şi de ce nu, în momentul în care se deschide etapa a treia de vaccinare această categorie de elevi pot fi prioritizaţi”, a declarat Mahler, duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena3.

Creștere bruscă a cazurilor de COVID 19: Secțiile ATI sunt pline, apar simptome noi. Am depășit frica de boală, acum trăim cu frica de incendiu Interviu video

În privința spitalului pe care îl conduce, Mahler a precizat că lucrurile nu stau deloc bine.

„Numărul mare de pacienţi care necesită internare cu forme severe şi critice de boală pune o presiune deja pe spital, cel puţin la nivelul Institutului Marius Nasta. Suntem în fiecare dimineaţă în momentul în care rămânem fără locuri şi trebuie să externăm pacienţi pentru a putea primi alţii.

Terapia Intensivă este plină şi pacientul critic dezvoltă foarte multe complicaţii şi întradevăr, media de vârstă este în scădere faţă de anul 2020. Acest lucru crează emoţii, pentru că încărcătura emoţională şi suferinţa acestor pacienţi nu poate să nu te impresioneze”, a punctat ea.

Medicul speră ca până la Paște o mare parte din situaţia critică pe care o presupune această creştere a numărului de cazuri să fie depăşită.

"Depinde de modul în care vom aplica aceste restricţii fiecare şi de modul în care vom conştientiza că purtarea măştii este necesară. Probabil că Sărbătorile Pascale nu va însemna reducerea sau eliminarea tuturor restricţiilor, dar cel puţin revenirea la cele anterioare zilei pe care o avem astăzi, adică de impunerea restricţiilor", a menționat ea.

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇