Aproape jumătate de milion de români se află pe lista de așteptare pentru vaccinarea antiCovid. Cei mai mulți sunt din etapa a treia

Aproape jumătate de milion de români se află pe lista de așteptare pentru vaccinarea antiCovid. Cei mai mulți sunt din etapa a treia

Peste 51 de mii de persoane s-au programat pentru vaccinarea antiCovid, de luni dimineață de la lansarea etapei pentru populaţia generală şi până marți la ora 12:00, pe locuri libere.

Dintre acestea, în centrele Moderna s-au programat 24.699 de persoane, în centrele de Pfizer 2.475 şi în centre AstraZeneca 24.455.

ADVERTISING

În același timp, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, 489.273 de persoane s-au înscris pe listele aşteptare.

Cele mai multe sunt persoane elegibile pentru etapa a 3-a, dar s-au înscris și persoane de peste 65 de ani, bolnavi cronici sau lucrători în domenii esențiale.

”Până astăzi la ora 12.00 au fost programate pe listele de aşteptare 489.273 de persoane, adică aproape jumătate de milion de români.

În ceea ce priveşte tipul persoanelor care s-au programat pe listele de aşteptare, avem așa:

ADVERTISING
  • persoane peste 65 de ani - peste 81.000,
  • cei aflaţi în evidenţă cu boli cronice - 60.174,
  • persoane care deservesc activităţi esenţiale - 25.724
  • persoane care fac parte din etapa a treia, din populaţia generală, peste 252.000”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, în platformă există 3,6 milioane de conturi.

”Avem peste 3,6 milioane de conturi de beneficiari în platforma de programare, din care peste 2,1 milioane sunt beneficiari care au făcut programări, parte dintre ei, după cum ştim, au fost şi vaccinaţi - aproape 1,5 milioane de persoane şi mai avem încă aproximativ 1,4 milioane de conturi create, încă nu au o programare efectuată", a precizat Valeriu Gheorghiţă.

ADVERTISING

Acesta a recunoscut că au existat luni mai multe ”disfuncţionalităţi şi întârzieri în activitatea platformei de programare, care fuseseră anticipate”.

Luni seara, însă, într-un comunicat transmis de Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, se arăta că platforma nu a înregistrat întreruperi în funcţionare pe parcursul zilei. Asta deși românii au povestit cum s-au chinuit ore în şir pentru un loc nesigur pe lista de aşteptare.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇