Violeta Alexandru comentează rezultatul dezastruos al examenului pentru directorii caselor de sănătate: Şefi le-a plăcut să fie, considerau că merită. Aşa ceva se întâmplă doar la stat

Violeta Alexandru comentează rezultatul dezastruos al examenului pentru directorii caselor de sănătate: Şefi le-a plăcut să fie, considerau că merită. Aşa ceva se întâmplă doar la stat

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, afirmă că rezultatul concursurilor privind şefia caselor judeţene de asigurări de sănătate ne ”loveşte pe toţi”, întrucât ”5 din toată şefimea caselor judeţene de sănătate din România au promovat”.

”Rezultatul concursurilor privind şefia caselor judeţene de asigurări de sănătate ne priveşte pe toţi. Ca să nu spun că ne loveşte pe toţi. 5? 5 din toată şefimea caselor judeţene de sănătate din România au promovat? Unii nici nu au avut curajul să se prezinte. Dar şefi le-a plăcut să fie, considerau că merită, pun pariu că se cred buni.

ADVERTISING

Abordarea e următoarea: se compară cu altul mai slab, tot şef, şi se consideră el bun. Contează mult să ai simţul măsurii, să ai decenţa să îţi cunoşti nivelul. Niciunul nu investeşte în pregătirea lui, e deja bun doar din anturajul frecventat. Mai jos de şef pare că e o ruşine prin oraş”, a scris, sâmbătă, Violeta Alexandru pe Facebook.

Potrivit acesteia, ”aşa ceva se întâmplă doar la stat”.

”În privat, dacă nu faci performanţă (performanţă nu învârteli), n-ai nicio şansă. Din respect pentru cei 5, nu este voie să apară mediocrii la celelalte case, când se vor reorganiza concursuri. Altminteri, îi pierdem pe cei 5, nu doar din poziţiile de şefi ai caselor judeţene ci, mai grav, îi pierdem pentru că renunţă să mai creadă că se schimbă lucrurile în România”, a mai scris lidrul PNL Bucureşti.

ADVERTISING

Violeta Alexandru crede că ”concursurile sunt soluţia pentru a scoate la lumină incompetenţa şi autosuficienţa”.

”Apoi, evaluările anuale serioase, făcute pe indicatori de performanţă clari. Sigur că, fără să am pretenţia că sunt deţinătoarea adevărului absolut, mai spun şi faptul că are importanţă dacă ai sau nu abilităţi de management, dincolo de cunoştinţele teoretice. Acestea se vor vedea pe parcurs”, a încheiat Violeta Alexandru.

Doar 5 dintre cei 33 de candidaţi care au susţinut concursul pentru a ocupa unul dintre posturile de director al Casei de Asigurări de Sănătate au promovat.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇