Un document DNA dezvăluie cum au vrut liberalii să intervină pe lângă Cătălin Drulă, ca să le țină oamenii în funcții. Reacţia ministrului

Un document DNA dezvăluie cum au vrut liberalii să intervină pe lângă Cătălin Drulă, ca să le țină oamenii în funcții. Reacţia ministrului

Doi liberali au fost înregistrați de DNA în timp ce îi cereau ministrului Cătălin Drulă să le mențină în funcții apropiații.

Este vorba despre senatorul PNL George Stângă și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Ei l-au rugat pe Drulă să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare (ARSVOM) și Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați, scrie G4Media care a obținut propunerea de arestare preventivă trimisă de procurorii DNA Tribunalului Constanța.

Directorul ARSVOM a fost reținut miercuri de DNA.

Dosarul instrumentat de procurori vizează infracțiunile de luare de mită, trafic de influență și constituire de grup infracțional organizat.

ADVERTISING

Procurorii DNA au montat tehnică de supraveghere audio-video și în biroul ministrului Transporturilor. 

Iată câteva extrase din stenograme:

Senatorul George Stângă: Aș vrea să te rog frumos să îmi prelungești mandatele celor doi directori…, sunt luna asta amândouă și la AFDJ și la APDM și principalul lucru, ți-o spun din tot sufletul, pentru mine este raționamentul politic, că eu am alegeri interne în partid și nu mi-ar conveni să…, adică nu zic că aș pierde alegerile la Galați, dar nici un aș avea o situație foarte confortabilă, dacă mi-aș pierde oamenii de acolo.

Peste câteva zile, liberalul a revenit:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Stângă George-Cătălin: Domnule ministru, fac ce vrei tu! Ajută-mă cu ăsta 4 luni. Ține-mi-i patru luni și după aia îți promit că nu mai vin pe la tine pentru ei. Faci tu ce consideri.
Drulă Cătălin: Te referi la APDM și la AFDJ?
Stângă George-Cătălin: Da.
Drulă Cătălin: Păi…., ți-am spus că soluția pentru mine este să le prelungesc mandatele, dar nu e patru luni, este două luni prelungirea…

Dumitrescu Iulian: Cătălin, să ții minte, imaginea ta va fi dată tot de autostrăzi, indiferent cât te-ai chinui cu AFDJ-ul , cu astea…
Drulă Cătălin: (…) Adică dacă vorbești cu oamenii ăștia, io i-aș sfătui să iasă la iveală într-un fel sau …
Dumitrescu Iulian: Nu, că ți-i aduc la iveală, am înțeles mesajul.
Drulă Cătălin: Pentru că, dacă facem o relație de încredere, îmi explică băi, uite asta e situația …
Dumitrescu Iulian: Și tu hotărăști, îmi place sau nu-mi place.
Dumitrescu Iulian: Rămâne să vin o dată cu ARSVOM-ul la tine, da? Cu directorul, vin io cu el, da?
Drulă Cătălin: Ok.
Dumitrescu Iulian: Vii și tu?
Stângă George-Cătălin: Cu mare drag, io oricum sunt pe aicea.
Dumitrescu Iulian: El e un fel de patron în zonă, pe zona de naval.

ADVERTISING

Ce spune Drulă

Ministrul a și reacționat în acest caz, el precizând că ”numirile în mandatul meu se fac exclusiv conform legii și pe criterii de profesionalism”.

”Corpul de control al ministrului a fost trimis la ARSVOM în luna martie (pe 24.03.2021), după naufragiul navei ucrainene, în urma marilor semne de întrebare legate de capacitatea ARSVOM de a interveni pentru salvare în condiții de vreme rea. Referitor la acțiunea DNA de astăzi (miercuri - n.red.), salut demersurile procurorilor pentru combaterea corupției și investigarea unor achiziții din anii trecuți.

În ceea ce privește dialogul menționat de dvs, fiind vorba de un dosar în curs, nu îl pot confirma sau infirma, dar vă pot spune că am precizat  întotdeauna reprezentanților partidelor politice că numirile în mandatul meu se fac exclusiv conform legii și pe criterii de profesionalism.

La o mare parte din instituțiile din subordine s-au produs schimbări, am adus oamenii cu experiență și independență, în general din mediul privat. Am declanșat procedurile de guvernanță corporativă pentru acele instituții conduse pe aceste principii (regii autonome, companii de stat)”, a precizat Drulă, între altele, pentru G4Media.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇